Obavijesti

Sport

Komentari 9

Damir Krznar odradio trening u Celju, a onda mu rekli: Odlaziš!

Damir Krznar odradio trening u Celju, a onda mu rekli: Odlaziš!
4

Hrvatski trener preuzeo je Celje u listopadu prošle godine i odveo ga do naslova prvaka. Ipak, to nije bilo dovoljno, jer su Slovenci odlučili na klupu vratiti bivšeg trenera i oprostiti ratu duga francuskom klubu...

VIDEO

Iako se nagađalo da bi do tog poteza moglo doći, svejedno je pomalo iznenađujuć - Damir Krznar više nije trener Celja, a na klupu se vraća Španjolac Albert Riera. Slovenski prvoligaš službeno je odluku objavio na stranicama kluba.

"Damir Krznar nakon sporazumnog raskida ugovora više nije trener NK Celja. NK Celje zahvaljuje Damiru Krznaru na njegovom radu i želi mu sve najbolje u budućnosti", napisali su.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Zafrkancija na treningu Dinama 00:41

Osim Krznara, klub napuštaju i njegovi najbliži suradnici Mihael Mikić, Vedran Attias i Luka Krklješ. Razloz razlaza je pomalo bizaran. Naime, francuski Bordeaux duguje još jednu ratu odštete za španjolskog trenera Rieru, kojeg su Francuzi doveli iz slovenskog kluba u listopadu 2023. Međutim, slavni se francuski klub "srozao" u amaterizam i proglasio bankrot, a "džentlmenski" dogovor uključio je povratak Riere u Celje, uz oprost duga prema Bordeauxu. Kolateralna žrtva ispao je Krznar, koji je radio odličan posao u Sloveniji. Otkaz je dobio nakon što je odradio nedjeljni trening.

Šibenik i Dinamo susreli se u 17. kolu HT Prve lige

Riera je vodio Celje u svega 17 utakmica i ostvario 11 pobjeda, te po tri remija i poraza. Očito je svima u Sloveniji ostao u odličnom sjećanju, jer rezultatski gledano, teško se Krznaru moglo naći zamjerke na klupi Celja. 

Šok u Francuskoj: Šesterostruki prvak otpustio sve nogometaše
Šok u Francuskoj: Šesterostruki prvak  otpustio sve nogometaše

Krznar je preuzeo Celje u listopadu prošle godine i odveo ga do naslova slovenskog prvaka. U 31 utakmici koju je vodio pobijedio je u njih 20, šest remizirao i samo pet izgubio. I ove sezone su Slovenci krenuli dobro i lagano prošli prvu europsku prepreku, dok su protiv Slovana iz Bratislave odigrali 1-1 u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Ako prođe dalje, Celje će imati osigurane skupine barem Konferencijske lige, a za to velike zasluge idu hrvatskom treneru. 

Damir Krznar podnio ostavku nakon poraza u četvrtfinalu Kupa

Na kraju mu nisu presudili rezultati, već zakulisne igre, ali s klupe odlazi uzdignute glave. Krznar je u karijeri samostalno vodio Dinamo, Maribor i Celje, a kao pomoćni trener je radio u Al Nassru, Al Ainu i Al Hilalu, uz domaće angažmane u Interu iz Zaprešića i Dinamu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane
NEMAJU POHVALNE RIJEČI

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane

Zato, kada dođete u Opus Arenu osjetite prije svega veliki kontrast između najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj i grada u kojemu modernog nema nigdje, dodao je poljski novinar Jacob Seweryn