Obavijesti

Sport

Komentari 25

Izbornik otkrio što je Luka rekao u svlačionici pa zavapio: Baš je šteta da nemamo veći stadion...

Izbornik otkrio što je Luka rekao u svlačionici pa zavapio: Baš je šteta da nemamo veći stadion...
6

HRVATSKA - POLJSKA 1-0 Dugo se netko nije u dvije utakmice našao u toliko šansi kao Matanović. A Petra Sučića sam izvadio jer se bojao drugog žutog kartona, rekao je Dalić

VIDEO

Hrvatska je na Opus Areni pred 12.612 gledatelja pobijedila Poljsku 1-0 i osvojila prva tri boda u novoj sezoni Lige nacija. Gol je iz slobodnjaka zabio Luka Modrić, koji je, dan uoči 39. rođendana, zaradio ovacije. Od navijača, potom i od suigrača i stožera u svlačionici, kamo je stigla torta, pa i pivo. Za dva slavljenika. Sučiću je rođendan u nedjelju, Modriću u ponedjeljak.

Pokretanje videa...

Navijači ispred hotela dočekali igrače 03:39

- Jako dobro smo igrali svih 90 minuta, velika pobjeda, koja nam puno znači. Trudili su se, bili strpljivi i navijači su nas podržavali cijelu utakmicu. Kontrolirali smo sve od prve do zadnje minute, imali puno udaraca, šansi, veseli me da smo bili moćni, čvrsti, kompaktni i osim jedne šanse, kojoj je vjerojatno prethodio prekršaj na Gvardiolu, ništa nismo dopustili - počeo je Dalić na konferenciji za medije.

Pa se osvrnuo na promjene:

- Na poluvremenu sam izvadio Petra Sučića jer je imao žuti karton pa je bio opterećen, pod ručnom, bojao se da u debiju ne dobije drugi žuti. Oba početna napadača, Petković i Matanović, su se potrošila, u fazi obrane su trčali, borili se, ulazili u šanse, nije ih išlo, a Budimir je nastavio s agresivom, Kramarić je sačuvao loptu, iako je bio bolestan. Bruno i Mata su napravili dosta dobrog, Igor je imao 5-6 šansi, u dvije utakmice našao se u puno prilika, što dugo netko nije napravio, šteta da nije zabio gol.

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

Pa koja riječ o Modriću:

- Sam je sebi čestitao rođendan golom, a dečki su mu čestitali pobjedom. A kako je odigrao... kao da mu je 25! Toliko trke, agresije, obrana cijelu utakmicu... Sva sreća da je s nama ostao. Rekao je dečkima u svlačionici da je pred njima velika budućnost, ali ja dodajem: uz Luku!

Novi sustav igre, s trojicom braniča, djeluje dobro.

- Imamo takav profil igrača koji zahtjeva promjene. Šest i pol godina s jednim smo sustavom osvojili tri medalje i bilo bi glupo da sam išta dirao kad je bilo dobro, sjajno. Ali završava era 2018., dolaze novi profili i treba s tome okrenuti. Dobro je bilo, Hrvatska ima 5-6 vrhunskih stopera, današnja trojica plus Pongračić, Erlić, pa kad se vrate Stanišić i Juranović, Perišić nađe klub... Hrvatska će opet imati sjajnu, jaku reprezentaciju.

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

Emotivan je bio Vidin oproštaj.

- Vida je ovdje počeo i završio ciklus. Uvijek je dao srce na terenu, zadnje dvije godine nije bio standardan, na Euru i SP-u nije igrao, ali nije pokazao nezadovoljstvo, ponašanjem na treningu pomogao je puno mladima. Žao mi je što velikani odlaze, najveća generacija u povijesti i treba ih s poštovanjem ispratiti jer donijeli su puno lijepih trenutka sreće. Žao mi je da završava, ali dolaze mlađi.

Portugal je preokrenuo protiv Škotske i pobijedio 2-1.

- Bolje da je, nadam se da ćemo mi voditi bitku za prva dva mjesta pa je dobro da pobjeđuju.

Pobjeda u Osijeku nakon tri utakmice...

Statistika Luke Modrića

- Nije nas išlo, što je šteta jer ovdje je sjajna atmosfera. Prekinuli smo taj niz, to je bilo bitno. Publika je bila sjajna i šteta je da nije bilo dvostruko više navijača. Eto, u Portugalu smo igrali pred 70.000 ljudi, kod nas je sve super, ali premalo je to za hrvatsku reprezentaciju i ono što radimo. Šteta...

Poljski izbornik Michal Probierz rekao je:

- Uspjeli smo u prvom dijelu eliminirati prijetnje, potom smo primili gol iz slobodnog udarca, Hrvatska je imala još šansi, naši igrači imali su sve više problema... Šteta što je Lewandowski pogodio gredu, bili bismo zadovoljni bodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO