Vlašić otpao s Eura! Dalić ne može zvati novog igrača... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 107

Vlašić otpao s Eura! Dalić ne može zvati novog igrača...

Vlašić otpao s Eura! Dalić ne može zvati novog igrača...

Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru i zato mi je jako žao zbog ove ozljede mišića koju je zadobio, rekao je Dalić

VIDEO

Nikola Vlašić ozlijedio se 40 dana uoči Eura. Prve informacije govorile su kako je gotovo sigurno otpao za Europsko prvenstvo. No, veliki radoholičar, kakav je, svaki dan je provodio na terapijama i trenirao kako bi se oporavio i spremio za turnir u Njemačkoj. Čekao ga je Zlatko Dalić do posljednjeg trenutka i uspio je. Zaliječio je ozljedu prepone, pridružio se pripremama u Rijeci pa čak i nastupio u prijateljskoj utakmici protiv Portugala.

Pokretanje videa...

Navijačka ludnica 00:44

Normalno je odrađivao treninge u Neuruppinu i bio u zapisniku za utakmicu protiv Španjolske, ali nažalost, ovaj put se pojavila druga ozljeda na treningu pa je u utorak u dogovoru s izbornikom odlučio napustiti reprezentaciju, piše HNS. S liječnikom dr. Sašom Jankovićem danas je obavio pregled magnetskom rezonancijom na kojoj je ustanovljena manja ruptura mišića.

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.

Izbornik Zlatko Dalić je u dogovoru s Vlašićem i liječničkom službom donio odluku da će Nikola napustiti kamp reprezentacije jer mu ozljeda ne dopušta da tijekom Eura konkurira za utakmice. Neće zvati nikoga od novih igrača jer ne smije. To pravo izgubio je 14. lipnja. Srećom, i dalje ima na raspolaganju sasvim dovoljan broj igrača, njih 22.

- Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru i zato mi je jako žao zbog ove ozljede mišića koju je zadobio. Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster s 26 igrača, a Nikola je integralni dio ove ekipe, kao što je on sa svoje strane htio biti dio ekipe na velikom natjecanju. Nažalost, dogodila se druga ozljeda i mogu Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu te mu poželjeti brz oporavak te da se na teren vrati u svom najboljem izdanju - rekao je Dalić, dok je Vlašić dodao:

- Iznimno mi je žao što zbog ove nove ozljede neću moći pomoći ekipi tijekom ovog Eura. Učinio sam zaista sve kako bih se spremio za pripreme i hvala izborniku i stožeru na prilici da na treninzima pokažem da sam spreman, što sam vjerujem i učinio uoči Eura. Ekipi želim puno sreće, vjerujem u njih maksimalno te sam siguran da će ostvariti nove uspjehe na ovom Euru. U meni će imati najvećeg navijača.

Hrvatska je tako dan uoči utakmice s Albanijom ostala bez igrača koji je posljednjih godina postao bitan član reprezentacije, ali izbornik ima širok roster i sasvim dovoljno oružja za plasirati se u osminu finala Eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 107

VIDEO

Transferi UŽIVO: 'Joga bonito' stiže na Opus Arenu: Osijek doveo Brazilca iz Palmeirasa...
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: 'Joga bonito' stiže na Opus Arenu: Osijek doveo Brazilca iz Palmeirasa...

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti
Evo kako će 'vatreni' izgledati u kvalifikacijama za SP: Nekoliko ih se oprašta, stižu novi klinci
PROMJENE VEĆ NAJESEN

Evo kako će 'vatreni' izgledati u kvalifikacijama za SP: Nekoliko ih se oprašta, stižu novi klinci

Plus+ Bit će prostora za mlade u veznoj liniji, a "pole position" drže Luka Sučić (21) i Martin Baturina (21). Ako nastavi ovako se razvijati u Bayernu, brzo bi se na popisu mogao naći i supertalentirani Lovro Zvonarek (19)