Dalić: Nisam očekivao da ću biti ovoliko dugo izbornik Hrvatske | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 52

Dalić: Nisam očekivao da ću biti ovoliko dugo izbornik Hrvatske

Dalić: Nisam očekivao da ću biti ovoliko dugo izbornik Hrvatske
3

Proteklih šest godina bilo je jako uspješno za reprezentaciju. Nitko od nas nije očekivao tri medalje. Iskreno, nisam očekivao ni ja kad sam došao na klupu, komentirao je izbornik Dalić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu ujutro napušta Rijeku i odlazi u Italiju, gdje će imati privatnu audijenciju kod pape prije odlaska u Lisabon, gdje će "vatreni" u subotu (18.45 sati) odigrati drugu pripremnu utakmicu uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Torta za Luku Modrića 01:11

Zlatko Dalić dao je intervju za službenu stranicu Uefe uoči Eura, a u njemu je otkrio kako nije očekivao da će ovoliko dugo biti izbornik Hrvatske, a najavio je i kako će Joško Gvardiol biti najbolji stoper svijeta.

Zakasnio sam na sastanak uoči debija, Štimac mi je rekao: Pazi da ne zakasniš i na utakmicu!
Zakasnio sam na sastanak uoči debija, Štimac mi je rekao: Pazi  da ne zakasniš i na utakmicu!
Biciklisti maratonci iz Zagreba će ići sve do Berlina na Euro
Biciklisti maratonci iz Zagreba će ići sve do Berlina na Euro

- Proteklih šest godina bile su jako uspješne za reprezentaciju. Nitko od nas nije očekivao tri medalje. Iskreno, nisam očekivao ni ja kad sam došao na klupu, a nisam očekivao ni da ću ovako dugo biti izbornik. Preda mnom je četvrti veliki turnir. Jako sam sretan, ponosan i još uvijek iznimno motiviran i pun energije da vodim ovu momčad. Igranjem na Euru smo opet ostvarili svoj cilj. Bilo bi sjajno da ponovno uspijemo doći do medalje. Idemo korak po korak. Prvi je cilj prolazak skupine, a onda ćemo dati sve od sebe da ostvarimo sjajan rezultat - rekao je Dalić.

Rijeka: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Sjeverne Makedonije

Luka Modrić (38) u utorak se priključio reprezentaciji nakon što je prošli tjedan osvojio Ligu prvaka s Real Madridom. "Vatrenom" je to šesta europska titula, a suigrači i stožer reprezentacije iznenadili su ga dočekom u Rijeci.

Dalić: Modrić nam je svima primjer

- Trofeji i sve što je napravio s klubom i reprezentacijom puno govori o njemu. Ambiciozan je i pun želje kao i uvijek. On nije tip osobe koja uzima predahe i odmara, primjer je svima nama. Iako smo uveli nove igrače, tu su samo šestorica iz Rusije, sve dok je on ovdje, ovu generaciju zovemo 'zlatnom generacijom'. On je primjer drugima, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena. Netko je u koga se svi drugi trebaju ugledati i od koga svi mogu učiti. Kad je on tu, svi smo bolji nogometaši i bolji ljudi - komentirao je Dalić.

International Friendly - Tunisia v Croatia

Dalić smatra kako bi Joško Gvardiol (22) mogao postati najboljim stoperom svijeta.

Tri velika dobitnika uoči Eura: Talent je stvarno ozbiljan igrač, jedan 'vatreni' u životnoj formi
Tri velika dobitnika uoči Eura: Talent je stvarno ozbiljan igrač, jedan 'vatreni' u životnoj formi

- Ima veliki talent i ogroman potencijal. Debitirao je za reprezentaciju prije dvije godine na Europskom prvenstvu. Sad je u trenutačno najboljem klubu na svijetu, Manchester Cityju, a to dokazuje njegovu kvalitetu i njegov talent. Na treninzima je ozbiljan i marljiv, samo mora izbjegavati ozljede. Pred njim je dug put i smatram da ga očekuje uspješna karijera. Uz talent koji ima i naporan rad dokazao je da to zaslužuje. Mora ostati usredotočen i marljiv i truditi se biti još bolji na svakom treningu i u svakoj utakmici. Mislim da će biti jedan od najboljih, a možda i najbolji stoper na svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 52

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...
OLMO IGRAČ UTAKMICE

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...

Iako je Španjolska pobijedila, ostat će sporna situacija iz 106. minute u kojoj je Cucurella rukom blokirao udarac Musiale. Sudac je ostao nijem i ostaje dojam da je Njemačka teško oštećena...