Dalić: Fifa, Uefa... Nitko nas ne doživljava! Gdje je našao 8 minuta? Ja sam isključivi krivac | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 96

Dalić: Fifa, Uefa... Nitko nas ne doživljava! Gdje je našao 8 minuta? Ja sam isključivi krivac

Dalić: Fifa, Uefa... Nitko nas ne doživljava! Gdje je našao 8 minuta?  Ja sam isključivi krivac

Kalkulacije? Na to ne možemo utjecati. Imali smo i Albaniju i Italiju do zadnje sekunde, žao mi je zbog navijača, razočaran sam zbog toga, rekao je izbornik nakon remija s Italijom

VIDEO

Izbornik "vatrenih" Zlatko Dalić teško je pronalazio riječi nakon remija s Italijom koji ga je vjerojatno izbacio s Europskog prvenstva u Njemačkoj. Zaccagna je zabio za izjednačenje u zadnjem napadu na utakmici, 98. minuti.

- Zadnja minuta Albanija, zadnja minuta danas, samo mogu dečkima čestitati na borbi, htijenju i žrtvi koju su pokazali. Nije ovo naš turnir - priznao je Dalić za HTV.

Pokretanje videa...

U Leipzig stigla najveća hrvatska navijačka zastava dugačka 107 metara 02:13

- Primimo gol, imali smo situaciju u napadu, dogodio se faul, primimo gol kroz sredinu, igrač pogodi fantastično. To je tako moralo biti, a nadoknada i to, neću komentirati - dodao je izbornik.

Hrvatska je izgledala ozbiljnije, ali je i dozvoljavala Talijanima neke šanse u prvom dijelu. Dalić je kontrirao novinaru.

- Jesmo dobro izgledali, niste u pravu. Hrvatska je bila dobra prvo poluvrijeme. Imali smo taktiku da ne primimo gol u prvom dijelu, primili i od Španjolske i od Albanije. Dogovor je bio da čuvamo loptu i nismo primili gol. Sve je išlo po planu, zabili smo, vodili, promašimo dva penala, primimo u 95. i 98. minuti, tako je - rekao je Dalić.

Hrvatska još nije ispala s Eura, ali ovisi o drugim rezultatima.

- Na to ne možemo utjecati. Imali smo i Albaniju i Italiju do zadnje sekunde, žao mi je zbog navijača, razočaran sam zbog toga, zbog svih naših ljudi u Njemačkoj i pratili nas, 100.000 ljudi. Ovo je neuspjeh, nismo prošli grupu - zaključio je Dalić.

Sličnog raspoloženja bio je na konferenciji za medije sat vremena nakon utakmice.

- Čestitao bih svojim igračima na dobroj utakmici, velikoj borbi i htijenju. Mislim da su bili dobri. Naš plan je, s obzirom na prve dvije utakmice, bio da ne dozvolimo protivniku previše šansi. Gol nas je prelomio protiv Španjolske i Albanije. U drugom poluvremenu ušli smo u rizik i brzo nam se isplatilo. Ušli smo u kontrolu utakmice. Nažalost, 98. minuta i kaznilo nas je.

Možete li se očitovati na ovih osam minuta nadoknade? Igrači su bili nervozni na kriterij cijelo drugo poluvrijeme.

- Utjecao je sudac sigurno. Ne znam gdje je našao osam minuta. Uopće. Govorim to pet godina. Fifa, Uefa... Nitko nas ne doživljava, mi smo mali. Ne može biti osam minuta nadoknade. VAR je gledao minutu, izmjene... Kakvih osam minuta. Faul, prekidi... Ma, neću tražiti opravdanje u sucu. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije pa primili gol. Žao mi je što Hrvatsku ne priznaju i ne poštuju. Mi igramo u 15 sati... Jesu li Njemačka, Italija, Španjolska, Portugal igrali u 15 sati? Rano smo igrali i protiv Maroka na SP-u. Nije ovo bio naš turnir. Želim se zahvaliti ovim navijačima. Došlo je 100.000 Hrvata u Njemačku. Svaka im čast, hvala im na tome. Tražit ću probleme u nama. Ne možeš ih primiti u 98. minuti. Ispucaj loptu... Pobjede i porazi, to je sastavni dio nogometa.

Zašto ste mijenjali Luku Modrića?

- Promašio je penal pa nakon dvije minute zabio gol iz igre. To je i ljepše, zabiti iz igre. Potrošio se u 80 minuta, dao je sve od sebe. Bio je preumoran. Htjeli smo osvježiti momčad. Ušao je igrač koji može zadržati loptu. Trebalo je svježine, trke, još više pokretljivosti.

Kakve su emocije nakon ovoga? Imamo još šanse ići dalje... Tješili ste Luku na terenu. Izgledalo je šokantno.

- Baš boli i boljet će još sigurno dugo. Nije lako. Kad sve pogledamo, saberemo sve, negdje ti da, a negdje ti uzme. Od onoga kad smo prolazili na jedanaesterce. Na kraju si 1-1 u svemu tome. Mi smo znali uživati u pobjedama. Moramo znati i ponašati se u teškim trenucima, biti dostojanstveni. Ja sam taj koji odgovaram i isključivi krivac što mi nismo prošli grupu. Hvala svima. Nije nas išlo i to je to.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 96

VIDEO

UŽIVO Transferi: Džeko odbio saudijske milijune, golmanska nada Hajduka ide put Mađarske
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Džeko odbio saudijske milijune, golmanska nada Hajduka ide put Mađarske

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Petković odbio Saudijce, čeka se odluka Belje. Stiže i Španjolac, Kačavenda napušta Maksimir
KREĆU 'MODRE' PRIPREME

Petković odbio Saudijce, čeka se odluka Belje. Stiže i Španjolac, Kačavenda napušta Maksimir

Plus+ Sergej Jakirović će do odlaska u Austriju imati tri nova igrača: Marka Pjacu, Raula Torrentea i vratara Ivana Filipovića. Na desnom krilu planira isprobati Luku Stojkovića, a Lukas Kačavenda neće ostati
VIDEO Portugal - Slovenija 3-0: Portugalci nakon drame penala idu dalje, Costa obranio sva tri!
OSMINA FINALA EURA

VIDEO Portugal - Slovenija 3-0: Portugalci nakon drame penala idu dalje, Costa obranio sva tri!

Slovenija je bila blizu ostvarenju sna, no nije uspjela. Oblak je obranio Ronaldov penal, ali Portugal je slavio baš nakon jedanaesteraca. Slovenci će pamtiti šansu Šeška iz 115. minute