Dalić: Nađite mi nekoga tko trči kao Brozović! Najbolji je zadnji vezni igrač u hrvatskoj povijesti | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 200

Dalić: Nađite mi nekoga tko trči kao Brozović! Najbolji je zadnji vezni igrač u hrvatskoj povijesti

Dalić: Nađite mi nekoga tko trči kao Brozović! Najbolji je zadnji vezni igrač u hrvatskoj povijesti

Slažem se da je pao u formi, ali opet je najbolji hrvatski zadnji vezni igrač. Da nije, ne bi bio najplaćeniji sportaš Hrvatske, rekao je izbornik o igraču Al Nassra kojega je držao u prvom sastavu sve tri utakmice na Euru

VIDEO

Zlatko Dalić (57) analizirao je u detalje nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, rezultatski najlošijem velikom natjecanju u povijesti "vatrenih", gdje je golom Mattije Zaccagne protiv Italije u 98. minuti ispala u grupnoj fazi i završila je sa samo dva boda.

POGLEDAJTE VIDEO: Povratak 'vatrenih' iz Njemačke

Pokretanje videa...

Vatreni stigli na aerodrom 01:40

Iako je Dalić prije Eura govorio kako će vidjeti što će biti nakon Eura, da je možda vrijeme za neke mlađe i da je sedam godina puno, već je predsjednik HNS-a Marijan Kustić potvrdio da će ostati izbornik i u idućem ciklusu, a ustrajan je u tome ostao i Dalić koji je gorljivo branio senatore rekavši da ih se neće odreći. Analizirao je jednog po jednog, a najduže se zadržao na Marcelu Brozoviću (31) oko kojega su se lomila koplja u javnosti zbog slabijih igara.

- Najbolji zadnji vezni u hrvatskoj povijesti. Najbolja šestica u Hrvatskoj otkad Hrvatska igra nogomet. On je igrač koji je sada najbolji vezni igrač Hrvatske. Da je bio netko bolji, bio bi prije njega. Nema nitko takvu energiju, nema nitko takvo racionalno sagledavanje igre, pas kao što ima Marcelo Brozović - rekao je Dalić i nastavio:

- Otišao je u Saudijsku Arabiju i slažem se da je pao u formi, ali opet je najbolji hrvatski vezni igrač, zadnji vezni. Imamo mi sada nove igrače: Majera, Ivanušeca, Baturinu, Sučića, ali oni su polulijevo, poludesno, polušpica. Ali zadnji vezni, Marcelo Brozović je daleko najbolji igrač u hrvatskoj ligi (?). Da nije, ne bi bio najplaćeniji sportaš Hrvatske. Ne bi ga netko plaćao da on ne vrijedi.

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Brozović je neosporno igrač koji je pretrčao najviše na terenu, ali to Hrvatskoj nije donijelo puno toga protiv Španjolske, Albanije i Italije. Izbornik ipak ne vidi tko bi ga mogao zamijeniti.

- Druga stvar, mi smo protiv Italije istrčali 120 kilometara, Hrvatska, a Italija je 122. Marcelo Brozović 13.296 metara, Barella drugi 12.500, a najbolji idući Hrvat je Kramarić s 11.300. E, dajte vi meni sad nađite drugog igrača u hrvatskoj ligi ili bilo gdje koji trči kao Brozović, koji radi kao Brozović, koji je igrao fantastično protiv Portugala i koji je bio protiv Italije fantastičan drugo poluvrijeme. Dakle, hoćemo se njega odreći - rekao je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 200

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala, Beljo pojačava Rapid?
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala, Beljo pojačava Rapid?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga