Obavijesti

Sport

Komentari 69

Dalić: Ta dva igrača su naša budućnost! Ne smijemo sad izgorjeti i razočarati navijače

Dalić: Ta dva igrača su naša budućnost! Ne smijemo sad izgorjeti i razočarati navijače

Pjaca, Sučić i Juranović su upitni, pozvali smo Belju. Nije u U-21 reprezentaciji? Pletikosa vodi tu komunikaciju, treba nam napadač zbog Pjacinje ozljede, rekao je izbornik Dalić dan nakon pobjede protiv Latvije

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija došla je do važne pobjede od 2-0 protiv Latvije u kvalifikacijama za Euro 2024. u Njemačkoj. 'Vatreni' su ponovno na pravom kursu za novo veliko natjecanje, a pomogao nam je i remi Armenije i Walesa.

Pokretanje videa...

Reprezentacija na treningu 01:34

Zahvaljujući tom rezultatu Hrvatska je opet u poziciji za direktan plasman u Njemačku, a ima i šansi za prvo mjesto u skupini D. Reprezentacija se nakon utakmice vratila u Hrvatsku, a Zlatko Dalić se pojavio pred novinarima jutro nakon pobjede. U utorak 'vatrene' čeka odlučujući susret protiv Armenije. 

- U našim rukama je sve. Vidjet ćemo situaciju s Pjacom, na zadnjem treningu osjetio je bol u mišiću, danas će biti na pregledu. Sučić i Juranović su zasad okej, trenirat će danas. Drugih problema nemamo, moramo biti pametni. Velika je i važna utakmica, ne smije biti rizika. Moramo ići sa sto posto spremnim igračima, a to ćemo procijeniti danas. Pjaca, Sučić i Juranović su upitni, pozvali smo Belju - rekao je izbornik Dalić i dodao kako neće zvati više nikoga u slučaju novih izostanaka. 

Susret Latvije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Andrej Kramarić tek se oporavio od ozljede, fali mu minuta, ali u Rigi je odigrao skoro cijeli susret. Kako se osjeća?

- I njemu i Ivanušecu treba minuta. Bili su jako dobri, ali fali im minutaža u klubu. Doći će im to kroz utakmice, zato smo ih držali što duže na terenu. Krama je bio dobar i bit će još bolji u utorak.

Kako komentirate predstavu Marca Pašalića?

- Nije igrao puno da bismo mogli govoriti o učinku, ali ono što je pokazao na treningu, odnos, pristup, želja i velika kvaliteta, to je ono što trebamo u reprezentaciji. Kada dođu, budu ponosni i sretni, kada vidiš želju da igra, ima kvalitetu i mislim da će s Baturinom, koji je nastupio, biti hrvatska budućnost. Mora puno raditi da bi dostigao kvalitetu igrača koje imamo. Lijepo je što imamo takve igrače.

Imamo sve u svojim rukama, ali već smo bili u takvoj situaciji u ovim kvalifikacijama. Ne smijemo si dozvoliti grešku. 

- Najlakše je da mislimo da je sve gotovo, ma ništa nije gotovo. Moramo biti ozbiljni. Ovo su teške utakmice u kojima misliš da je sve riješeno, ali nije. Armenija dolazi nadigravati se i uživati u nogometu, bez obzira što nemaju šanse za plasman. Danas na treningu tražimo maksimalnu ozbiljnost, ne smijemo dopustiti kiks kad smo došli do ovoga. Hrvatska uvijek u cilju mora imati plasman na veliko natjecanje, sve ostalo preko toga je sjajan uspjeh. Ne smijemo razočarati svoje navijače i izgorjeti u želji. Velika je i značajna utakmica, ali pamet mora biti na prvom mjestu.

Susret Latvije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Dion Drena Beljo prvotno nije bio na vašem popisu, ali nije ga zvao ni izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić. Komunicirate li?

- Komuniciramo, Pletikosa vodi tu komunikaciju. Svaki od nas ima svoj pristup radu. Što se tiče Belje, bio je na pretpozivu, imali smo potrebu za napadačem zbog ozljede Pjace pa smo ga pozvali.

Došli ste kasno, kako se rekuperirati i pripremiti za Armeniju?

- Devet igrača će trenirati, a ostali koji su igrali će biti u sauni, na masaži, neki će trčati na traci, svatko prema svom nahođenju. Danas se odmaramo, sutra analiziramo Armeniju.

Armenci su jako borbeni, bi li bili opasniji da su i dalje u igri za Euro?

- Pa sigurno bi bili opasniji, ali nije ni sad lagano. Svjedočili ste u Armeniji gdje smo bili bolji, ali pobijedili smo 1-0. Kao i u Rigi, vodimo 2-0, sve sjajno, a onda se opustiš i primiš gol koji te kazni i imaš puno problema. Zbog toga nema popuštanja. Armenija nema što izgubiti, dolazi se nadigravati i uživati u nogometu. Nije im motiv kao da su imali šansu, tih 1-1 je ispalo najbolje po nas. Ima puno scenarija, ako Wales pobijedi Tursku, mi ćemo biti prvi. Ali ne razmišljamo o tome, gledamo samo sebe. Cilj je šest bodova  i da sami o sebi odlučujemo. 

Susret Latvije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Je li slična priprema i osjećaj kao uoči Rusije prije dvije godine kada smo se plasirali na SP?

- Bit će isto kiše ha-ha. Doveli smo se u situaciju da uvijek u zadnjem kolu dolazimo u borbu za nešto, to je tradicija. Kada to napravimo u zadnjem kolu, budemo dobri na velikom natjecanju. Neka tako bude i ovaj put.

Koliko ste pratili Armeniju i Wales?

- Nisam pratio, šetao sam po terenu. Htio sam koncentrirati se na Latviju, ali zuji ti to po glavi, znaš da ovisiš o njoj. Osluhnuo sam što se događa. Najgore kad ovisiš o protivnicima, što će i kako će oni, kad ispustiš iz svojih ruku. Situacija je sad takva da imamo sve u svojim rukama, možemo se plasirati i onda imati sedam mjeseci mira.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Modrić prvi put na terenu 'Luka Modrić'

Kakva je atmosfera?

- Napeto je, dečki su maksimalno fokusirani. Svjesni su bili ona dva poraza, to nas je stiskalo i bio je jedan grč. Osjetilo se to i u Rigi, treba nam da se vratimo. Jako dugo nismo izgubili dvije utakmice zaredom, sigurno da ima grča i pritiska.

Sve više manjih reprezentacija bori se za velika natjecanja, kao recimo Kazahstan i Moldavija. Kako to komentirate?

Reprezentacije koje su male dobile su šanse da se plasiraju, a to je i zbog većih broja reprezentacija na Euru. Klupski nogomet raste. Svi sad napreduju i idu prema gore, ulažu novce i imaju uvjete. To se reflektira na reprezentaciju - zaključio je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 69

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane
NEMAJU POHVALNE RIJEČI

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane

Zato, kada dođete u Opus Arenu osjetite prije svega veliki kontrast između najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj i grada u kojemu modernog nema nigdje, dodao je poljski novinar Jacob Seweryn