Obavijesti

Sport

Komentari 2

Daleko skuplji čak i od Ronalda: Odigrao je 48 minuta, a trebaju mu platiti 28 milijuna eura!?

Daleko skuplji čak i od Ronalda: Odigrao je 48 minuta, a trebaju mu platiti 28 milijuna eura!?

Leeds ga je posudio iz Leipziga uz obvezu otkupa ako izbore plasman u Premiership, što im je i uspjelo nakon prekida sezone zbog pandemije. Nijemci su dobili tužbu, a sad i igrač

VIDEO

Nogometaš Basela Jean-Kevin Augustin (25) mogao bi postati bogatiji za 28 milijuna eura nakon presude Fife da mu njegov bivši klub Leeds United isplati naknadu za pet godina plaće od 91.000 eura tjedno.

POGLEDAJTE VIDEO: Stadion Leedsa

Pokretanje videa...

00:27

Bivši mladi francuski reprezentativac, koji igra na poziciji napadača, stigao je na početku 2020. iz Leipziga na posudbu u tadašnjeg engleskog drugoligaša uz obvezan otkup za 20 milijuna eura i petogodišnji ugovor ako Leeds izbori plasman u Premiership.

Zbog bizarnih okolnosti, ozljede, a onda i prekida sezone zbog pandemije korona virusa, Augustin je odigrao svega 48 minuta u tri utakmice. Leeds je izborio promociju 17. srpnja nakon što se sezona nastavila, a ugovor o posudbi je isticao 30. lipnja.

Leipzig je tražio odštetu, a Leeds tvrdio da ta odredba ne vrijedi jer igrač nije bio pod ugovorom dok su osigurali ulazak u Premiership. Fifa je 2021. potvrdila da Leeds mora platiti dogovorenu cifru, a to je nakon žalbe odlučio i Sportski arbitražni sud (CAS) u studenom. Nagodili su se na 17,7 milijuna eura, a sad je i igrač dobio tužbu protiv Leedsa da mu isplate primanja.

Europa Conference League - Round of 16 - Second Leg - Slovan Bratislava v Basel

9722 eura po sekundi

Klub s Elland Roada krenuo je u novu pravnu bitku na CAS-u za igrača koji bi mogao postati jedan od najplaćenijih igrača u povijesti nogometa. Za svaku minutu provedenu na terenu: 583.000 eura! Ili, ako hoćete, 9722 eura ili 73.250 kuna po sekundi.

- Klub ne može komentirati pravni postupak koji je u tijeku - rekli su iz Leedsa za Daily Mail.

Cristiano Ronaldo u Al Nassru, primjerice, zarađuje 6,33 eura po sekundi, 23.000 eura na sat. Augustin bi mogao dobiti astronomskih 1536 puta više!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne