Obavijesti

Sport

Komentari 93

Čudo u Parizu: Braća Sinković u ludoj završnici osvojili zlato!

Čudo u Parizu: Braća Sinković u ludoj završnici osvojili zlato!

Britanska posada vodila je u prvih 1000 metara, dok su im Rumunji bili prvi pratitelji. Sinkovići su znatno poboljšali tempo u drugih 500 metara, pa su tako skočili s petog na treće mjesto nakon drugog prolaza

VIDEO

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon čudesne utrke u dvojcu na pariće.  Sinkovići su do zlata stigli fantastičnim finišom, 500 metara prije cilja bili su četvrti s dvije i pol sekunde zaostatka za vodećim Britancima Oliverom Wynee-Griffithom i Tomom Georgeom uz minimalni zaostatak za drugim Rumunjima i trećim Švicarcima.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa...

Braća Sinković su zlatni na Olimpijskim igrama! 00:42

No, tada su dignuli tempo, vrlo se brzo odvojili od Rumunja i Švicaraca da bi u zadnjih 100 metara dostigli i prestigli Britance te ciljem proći u vremenu 6:23.66 minuta, 45 stitinki ispred drugih Britanaca.

Bronce su osvojili aktualni svjetski prvaci Švicarci Roman Roeoesli i Andrin Gulich sa 6:24.76.

Ovo je četvrta olimpijska medalja za braću Sinković, nakon srebra u četvercu na pariće u Londonu 2012. te zlata u dvojcu na pariće 2016. u Rio de Janeiru i dvojcu 2021. u Tokiju ime su postali najtrofejniji hrvatski olimpijci s ljetnih Igara u povijesti.

Braća Sinković osvojila su i četvrtu medalju za Hrvatsku na Igrama u Parizu, nakon bronce Mirana Maričića u zračnoj šuški, zlata Barbare Matić u džudu te Donne Vekić koja je osigurala zlato ili srebro u tenisu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 93

VIDEO