Obavijesti

Sport

Komentari 42

Čudesni Luka Vušković zaludio Španjolce: 'On je novi Gvardiol, već može igrati za Real Madrid'

Čudesni Luka Vušković zaludio Španjolce: 'On je novi Gvardiol, već može igrati za Real Madrid'

Vidio sam za Luku, drago mi je vidjeti da se tako razvija. Nadam se da će se razviti u vrhunskog stopera, ima sve da postane jedan od najboljih, rekao je Gvardiol o bivšem hajdukovcu

VIDEO

Luka Vušković (17) nogometni je biser kakvog je Hajduk čekao godinama pa ga potom i dobro unovčio. Hrvatski stoper prošlog je ljeta potpisao za Tottenham u transferu vrijednom 12 milijuna eura i tako postao najveći izlazni transfer u povijesti kluba.

Spursi ga još ne mogu registrirati jer je maloljetan pa će morati čekati 18. rođendan. Prošle sezone kalio se u poljskom Radomiaku, a sada oduševljava u Westerlou. Jedan je od najboljih igrača belgijskog kluba i u deset kola je kao stoper zabio čak četiri gola. Teško je iz ičega iščitati da mu je tek 17 godina. Što zbog visine i sjajne fizičke konstitucije zbog čega se već sada bez problema može nositi sa svima, ali i postavljanja na terenu.

Na travnjaku djeluje neustrašivo i zrelo, samouvjeren i siguran u sebe. Čvrst, jak i moćan u zračnim duelima. Tehnički je sjajno potkovan i ne boji se povući loptu u napad, a to pokazuje i sjajna realizacija u belgijskom klubu. Pitanje je trenutka kada će ga izbornik Zlatko Dalić pozvati u A reprezentaciju jer Luka napreduje nevjerojatnom brzinom. Trenutno je nezamjenjiv kod Ivice Olića u mladoj vrsti.

A nogometna Europa polako upoznaje Luku. Španjolska Marca piše o strelovitom usponu hrvatskog nogometaša.

- Njegov talent nije ostao neprimijećen, pa ga je Tottenham doveo za 12 milijuna eura i potpisao do 2030. godine, nakon čega su ga posudili u Westerlo. Tamo, sa 17 godina, Vušković briljira kao strijelac i obrambeni igrač. S četiri gola i jednom asistencijom u 10 utakmica, najbolji je strijelac ekipe.

Prenijeli su i izjavu bivšeg skauta Club Bruggea Barta Tamsyna. 

- Ima liderske sposobnosti, odlično iznosi loptu i kontrolira igru. Već je kao 15-godišnjak bio vođa obrane. Odmah sam vidio da će biti veliki talent. Ima potencijal igrati za velike klubove poput Real Madrida.

Vušković stasa u fenomenalnog stopera. Tottenham ozbiljno računa na njega sljedeće sezone, a nahvalio ga je i Joško Gvardiol, trenutno jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu.,

- Vidio sam za Luku, drago mi je vidjeti da se tako razvija. Nadam se da će se razviti u vrhunskog stopera, ima sve da postane jedan od najboljih. Samo da radi. Ima brata koji je napravio velike stvari, mislim da ne trebam više puno ni pričati, ali bilo bi mi drago da danas, sutra možda zaigramo skupa.

Mladi Splićanin debitirao je za Hajduk u veljači prošle godine protiv Dinama sa 16 godina i dva dana te tako zajedno s Markom Dabrom postao najmlađi debitant u povijesti HNL-a. Bio je nezamjenjiv u prvoj postavi, ali kada je klub počeo raditi na njegovoj prodaji, pao je u drugi plan. Na njegovu žalost, a i brojnih navijača Hajduka, Vuškovićeva karijera na Poljudu nije potrajala. Odigrao je tek osam utakmica pa otišao, ali klubu je ostavio rekordnu zaradu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

UŽIVO Poljska - Hrvatska 3-3: Novi šok! Livaković dobio crveni
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Poljska - Hrvatska 3-3: Novi šok! Livaković dobio crveni

Hrvatski golman bio je brži od Lewandowskog i prvi stigao na loptu, koju je uspješno ispucao. Neupitno je nakon toga pokupio Poljakovu nogu, ali vrijedi istaknuti kako nije promijenio položaj noge
Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP
SLAVLJE U KOPRIVNICI

Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP

Kačavenda, Beljo i Vušković zabijali su za Hrvatsku, Belji je pritom neopravdano poništen gol, a Grčka je krajem prvog dijela zabila dva gola i zakomplicirala situaciju. 'Vatrene' u studenom čeka play-off