Obavijesti

Sport

Slomljeni Ćorić: Blagoslovljen sam što sam te imao u životu

Slomljeni Ćorić: Blagoslovljen sam što sam te imao u životu

Teniski trener Kristijan Schneider preminuo je u 41. godini nakon duge i teške bitke s bolešću. Trenirao je i Bornu Ćorića koji je s njim doživio teniski uzlet

VIDEO

Ni u najtežim trenucima nije skidao osmijeh s lica. Hrabar i neustrašiv, kakav je bio, uhvatio se u koštac s prokletom bolešću koja se vratila. Nažalost, nije izdržao. Nakon duge i teške bitke s bolešću, u 41. godini života preminuo je poznati teniski trener Kristijan Schneider. Tužnu vijest potvrdio je Hrvatski teniski savez u ponedjeljak navečer. 

Pokretanje videa...

Borna Ćorić na treningu 01:37

Kristijan je odgojio mnoge sadašnje najbolje hrvatske tenisače i tenisačice, od Ane Konjuh, Borne Ćorića pa i Petre Marčinko s kojom je nedavno bio u Australiji gdje je mlada Zagrepčanka osvojila Australian Open. Radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović, a i u najtežim životnim trenucima živio je tenis.

Imao je veliku ulogu u teniskom odrastanju Ane Konjuh koja se emotivno oprostila od njega, a trenirao je i Bornu Ćorića koji je s njim doživio teniski uzlet. 

- Počivao u miru, prijatelju i treneru. Bio sam blagoslovljen što sam te imao u svome životu - napisao je hrvatski tenisač na društvenim mrežama objavivši nekoliko zajedničkih fotografija. 

Jako dugo su surađivali zajedno, ali Kristijan se morao povući iz tenisa i posvetiti se borbi za život.

Prije dvije godine, tijekom vrhunca rada s Bornom Ćorićem, Kikiju je dijagnosticiran rak debelog crijeva. Nakon jedne od najtežih operacija u svijetu medicine liječnici su uspjeli ukloniti cijelo zahvaćeno područje i kemoterapija nije bila potrebna. Njegova strast prema tenisu je dobro poznata i jedino mu je bilo na umu vratiti se na teniski teren. Najveća motivacija bila mu je supruga i četvero djece.

Zagreb: Tenisa?ica Ana Konjuh na treningu

Šest teških mjeseci kasnije, na iznenađenje svih, Kiki je bio u pogonu. No, tijekom Australian Opena osjetio je jake bolove u trbuhu i hospitaliziran je u Melbourneu. Po povratku u Hrvatsku podvrgnut je dvjema operacijama kada su mu liječnici otkrili rak na trbuhu. Ovaj put ga nije bilo moguće ukloniti, već ga je trebalo liječiti kemoterapijom. Nažalost, ona nije uspjela.

- Nije dobro, nažalost nije. Jedva sam došao iz Australije, jedva sam izdržao put - rekao je u svom posljednjem intervjuu...

POGLEDAJTE VIDEO: URSA ZAVRŠIO U LEDENOM JARUNU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne