Obavijesti

Sport

Komentari 2

Čilić i Dolgopolov potvrdili su svoj nastup na ATP-u u Umagu

Čilić i Dolgopolov potvrdili su svoj nastup na ATP-u u Umagu
1

To mi je prvi osvojeni turnir na ATP Touru i zato je Umag za mene nešto posebno, naravno i zbog jedinstvene atmosfere koju pruža nama igračima, kaže Dolgopolov

VIDEO

ATP Vegeta Croatia Open ponovno će u Umag, 23. put dovesti vrhunske svjetske tenisače i to u razdoblju između 'dva Wimbledona' i u terminu s još tri druga turnira. Prvi igrači koji su potvrdili svoj dolazak ove godine u Umag su prošlogodišnji finalisti, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Ukrajinac Alexandr Dolgopolov.

Branitelj naslova Dolgopolov trenutačno se nalazi u Top 20 ATP ljestvice. Pobjeda u Umagu prošle sezone mladom je Ukrajincu bio prvi ATP naslov u karijeri. Dobre igre na samom početku ove sezone, finale Brisbanea, dovele su ga u jednom trenutku i na 13. mjesto ATP ljestvice.

- Želim ponoviti prošlogodišnji uspjeh na umaškom turniru! To mi je prvi osvojeni turnir u karijeri na ATP Touru i zato je Umag za mene nešto posebno, naravno i zbog jedinstvene atmosfere koju pruža nama igračima, ali i svim gostima - rekao je Dolgopolov.

Nakon 21 godine na prošlogodišnjem je umaškom turniru ponovno jedan hrvatski igrač igrao u finalu. Marin Čilić sve nas je razveselio tim velikim uspjehom, a ove godine ima priliku otići i korak dalje. Njegova pobjeda na zemlji nad Davidom Nalbandianom pred vatrenim argentinskim navijačima pokazala je da je Marin mentalno i fizički spreman za velike mečeve. Do Umaga će Marin odigrati sve jake turnire na zemlji i na travi, željan je igre i svakako će mu to puno pomoći.

- Prošle godine nakon umaškog turnira sve je krenulo uzlaznom putanjom, igrao sam finale Pekinga i osvojio St. Petersburg. Na žalost, prva dva mjeseca na početku sezone nisam igrao, ali sada se osjećam jako dobro mentalno i fizički. Jedva čekam mečeve u Umagu, koji mi je izrazito drag, jer igram pred domaćom publikom. U Umagu sam igrao još kao junior, a prošle godine stigao i do finala. Uz malo sreće, vjerujem da ove godine mogu učiniti i više - istaknuo je Čilić.

Direktor turnira Vanja Božičković iznimno je zadovoljan povratkom prošlogodišnjih finalista u Umag, jer je riječ o igračima koji spadaju u sam vrh svjetskog tenisa.

- Izrazito nam je drago što se igrači vraćaju na naš turnir, to je jedan od dokaza visoke kvalitete onoga što radimo. Naravno da je ostvaranje te kvalitete istovremeno i velika obveza da i ove godine pružimo igračima i našim gledateljima vrhunski doživljaj - rekao je Božičković.

ATP Vegeta Croatia Open ove će se godine održati od 5. do 15. srpnja. Posjetitelje u Umagu očekuje iznimno bogat program namijenjen svim generacijama. Istria Gourmet Festival ponovno će okupiti najbolje istarske restorane, vinare i maslinare, a jedinstvena glazbena ponuda uključuje čak 9 sati programa tijekom svih 11 dana događanja.

ATP Vegeta Croatia Open prepoznat je i u sustavu ATP-a kao jedan od najatraktivnijih turnira, što potvrđuje niz nagrada i priznanja. Tako je prošlogodišnji turnir dobio nagradu za izvrsnost "Best Fan Experience" (najbolji doživljaj za navijače) zbog jedinstvenog zabavnog programa.

Čilić lako do četvrtfinala

Marin Čilić pobijedio je u 2. kolu ATP 250 turnira u Münchenu domaćeg predstavnika Matthiasa Bachingera 6-3, 6-2. U četvrtfinalu će Međugorac igrati protiv pobjednika ogleda između Kolumbijca Santiaga Giralda i šestog nositelja, Rusa Mihaila Južnija.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne