Obavijesti

Sport

Komentari 3

Cibona smijenila Amerikanca. Obećavao je 'NBA košarku' pa otišao zbog psovanja navijača

Cibona smijenila Amerikanca. Obećavao je 'NBA košarku' pa otišao zbog psovanja navijača

Nakon nekoliko dana čekanja, investitori su se usuglasili i dali zeleno svjetlo za smjenu Chrisa Thomasa. Za njim će i igrač Cat Barber, dok 'pod toranj' stiže poznato ime na poziciju playmakera

VIDEO

Naš cilj za novu sezonu je igrati kompetitivnu i brzu košarku, nešto drugačijim stilom nego što se ovdje igralo prethodnih godina. Želimo donijeti uzbuđenje navijačima, ali ne izgubiti stav, moramo ostati čvrsti i kompetitivni, tako je, prije nepunih mjesec dana, trener Cibone Chris Thomas najavio novu sezonu. Takve najave su, nakon mučnih godina besparice i golog preživljavanja, zvučale nadrealno, pogotovo iz usta čovjeka koji je u jednom dijelu trenerske karijere bio zadužen za razvoj Stepha Curryja.

Prevedeno, obećavao je navijačima napaćenog hrvatskog velikana 'run and gun' košarku kakva se igra u NBA-u, a što je točno uspio donijeti? Sukob s navijačima, neurednu košarku bez jasnog plana igre i revolveraša Cata Barbera koji završava svaki drugi napad i pogodi svaku petu loptu. Zadar je razbio cibose odmah u prvom kolu ABA lige, uspjeli su izgubiti od Krke pa i od Cedevite Junior. Bilo je to previše za čelnike kluba, ali ako su se i premišljali oko smjene, pomogao im je sam Thomas koji je tijekom utakmice s Krkom psovao navijačima. Nakon toga više mu nije bilo spasa. 

Zagreb: 2. kolo AdmiralBet ABA Lige, KK Cibona - SC Derby

Domaći dio klupske garniture želio je odmah smijeniti Thomasa, ali problem je što im je trebala suglasnost investitora koji su doveli Amerikanca u klub, a ujedno su i članovi uprave. Nakon nekoliko dana čekanja, postignut je konsenzus i Thomas je službeno bivši. S njim odlazi i Cat Barber, igrač za kojeg se pričalo da je još prije nekoliko dana došao u klub i priopćio svima da više ne želi igrati za hrvatskog velikana.

Zagreb: Košarkaška utakmica 4. kola ABA lige, Cibona -  Krka

Od njega se jako puno očekivalo, ali njegovo ponašanje i loše predstave nisu nikoga osvojile. Umjesto njega će na poziciju playmakera doći bivši hrvatski reprezentativac Roko Rogić. Thomasa će na klupi do daljnjega zamijeniti Bariša Krasić koji je ionako već vodio utakmice u domaćem prvenstvu. 

Cibosi u petak u 18 sati gostuju kod FMP-a u 5. kolu ABA lige.

- Definitivno, nismo u dobrom ritmu niti u dobrom stanju. Imamo puno problema u momčadi s ozljedama i odlascima. Igramo praktički bez playmakera. Međutim, što je tu je, to je sport. Borit ćemo se i moramo pokušati odigrati dobru utakmicu te biti bolji nego u prethodnoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Što se događa? Real Madrid uklonio Mbappéa s fotografije
ZNAKOVIT POTEZ

Što se događa? Real Madrid uklonio Mbappéa s fotografije

U potpunosti isključuje mogućnost da je počinio takve gnjusne radnje. On je spokojan, ali je ujedno i potpuno zapanjen medijskom hajkom. Ne može shvatiti što mu mogu zamjeriti, tvrde Mbappéovi zastupnici
Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...