Obavijesti

Sport

Komentari 3

Cibona bolja od SC-a u Zagrebu

Cibona bolja od SC-a u Zagrebu

Odličnom drugom četvrtinom 'vukovi' su stvorili prednost koju su onda čvrsto čuvali do kraja utakmice. Prva je to pobjeda Cibone u novoj sezoni

VIDEO

Košarkaši Cibone pobijedili su podgorički Studentski centar sa 75-69 (12-17, 28-17, 22-19. 13-16) u posljednjoj utakmici 2. kola ABA lige odigranoj u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu. Cibonu su do prve pobjede u novoj sezoni ovog natjecanja predvodili Toni Ročak i Amerikanac Anthony Barber sa po 17 koševa, dok je južnosudanski reprezentativac Peter Jok ubacio 16 poena. Kod gostiju je sa 15 koševa najbolji bio Zoran Nikolić.

Zagreb: 2. kolo AdmiralBet ABA Lige, KK Cibona - SC Derby

Gosti iz Podgorice bolje su ušli u utakmicu i nakon prve četvrtine imali pet koševa prednosti (12-17). Cibona je nakon toga zaigrala puno bolje u napadu, a pokretači preokreta u drugoj četvrtini bili su Toni Ročak, Anthony Barber i Krešimir Radovčić. Cibona je u drugoj četvrtini ubacila 28 koševa (28-17) i zaostatak od pet poena na kraju prvog dijela pretvorila u prednost od šest koševa na poluvremenu.

Sredinom treće četvrtine pri vodstvu Cibone 52-49, domaća momčad je napravila seriju 10-0 u kojoj je zablistao Peter Jok. Košarkaš iz Južnog Sudana je pogodio dvije trice i jednom za dva poena te je bio glavni kreator niza kojim je Cibona došla do +13 (62-49) u 29. minuti.

Zagreb: 2. kolo AdmiralBet ABA Lige, KK Cibona - SC Derby

Treću četvrtinu je domaća momčad završila sa devet koševa prednosti, a u 34. minuti, nakon polaganja Taliba Zanne, Cibona je došla do najvećih +14 (69-55). No, gosti se nisu predavali i serijom 9-0 su došli na samo pet koševa zaostatka u 37. minuti (69-64). Pobjedu Cibone zapečatio je Krešimir Radovčić polaganjem za 73-66, kad je do kraja ostalo još samo 19 sekundi.

U 3. kolu Cibona će u nedjelju, 6. listopada (18.30 sati), gostovati u Beogradu kod Partizana. Istog dana (17 sati) Split će biti domaćin Crvenoj zvezdi, a u ponedjeljak, 7. listopada (19 sati), Studenski centar će ugostiti košarkaše Zadra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Arsenal rutinski slomio PSG, Joško i City potopili klub bivšeg dinamovca, 'petarda' Barcelone
DRUGO KOLO LP-A

Arsenal rutinski slomio PSG, Joško i City potopili klub bivšeg dinamovca, 'petarda' Barcelone

Atomska Borussia Dortmund pobijedila je Celtic 7-1, a Bayer Leverkusen minimalno je slavio u uzbudljivoj utakmici protiv Milana. Inter je ispratio Crvenu zvezdu s četiri gola sa San Sira, a Perišićev PSV je remizirao