Obavijesti

Sport

Komentari 29

Chelsea - Real: U nogometu ne postoje prijateljske utakmice

Chelsea - Real: U nogometu ne postoje prijateljske utakmice
1

Na suprotnim će se stranama naći treneri koji imaju štošta dokazati svojim bivšim poslodavcima. Jose Mourinho protiv Real Madrida, a Carlo Ancelotti protiv Chelseaja

VIDEO

Dva europska velikana nastavljaju američku turneju, a danas će Real i Chelsea odmjeriti snage u finalu International Champions Cupa koje će se igrati na Sun Life stadionu u Miamiju.

Prijateljske utakmice obično ne izazivaju preveliku pozornost i nemaju pravi natjecateljski naboj, ali branič engleskog kluba Branislav Ivanović uvjeren je kako danas neće biti takav slučaj:

- U ovom trenutku puno je poveznica između ova dva kluba što daje "začin" našem ogledu i vjerujem kako će to biti jako zanimljiva utakmica. U nogometu ne postoje prijateljski susreti, za nas je ovo generalka pred početak nove sezone. Pobijedimo li Real bila bi nam to velika injekcija samopouzdanja pred početak pravih iskušenja. Do sada smo u prijateljskim utakmicama izgledali jako dobro, ali uvijek se može i bolje.

Kada je spominjao "začin" utakmici srpski je internacionalac vjerojatno mislio na Carla Ancelottija i Josea Mourinha. Talijanski je trener prošle sezone sa PSG-om osvojio naslov prvaka, a prethodno je već bio trenirao Chelsea, dok je Jose Mourinho nakon dobro poznatih događanja ovog ljeta napustio Santiago Bernabeu i skrasio se u starom jatu na Stamford Bridgeu. Portugalski trener zasigurno će se danas htjeti dokazati protiv bivšeg kluba, ali i njegovi bivši igrači mogli bi imati štošta za dokazati njemu. Ovdje poglavito mislimo na njegovog sunarodnjaka Ronalda o kojeg se Mourinho javno "očešao" rekavši:

- Vodio sam mnogo velikih igrača u svojoj karijeri, između ostalih i Ronalda, ali mislim na pravog Ronalda, onog brazilskog.

Cristianu koji je poznat po taštini ovakvi komentari zasigurno nisu dobro "legli", pa je u medijima pohvalio Ancelottijeve metode:

- Ancelotti nas je znatno podignuo i jako smo sretni što je u klubu. On je jako prijateljski nastrojena osoba prema svim igračima i čini mi se kako to pozitivno djeluje na cijelu ekipu. Kao čovjek nije uopće kompliciran i sjajan je trener od kojeg se da mnogo naučiti.

Ivanović je već spomenuo kako Chelsea izgleda sjajno u prijateljskim susretima, ali ništa lošiji nije niti Madrid koji je kasnije započeo s pripremama, a za sada je neporažen u pripremama. No, u četiri utakmice niti jednom svoju mrežu nisu sačuvali nedirnutom. Talijanski je strateg do sada rotirao momčad, a samo je Cristiano Ronaldo bio starter u svim susretima, a bit će i danas

Na posljednjim treninzima po posebnom programu radili su Angel di Marija i Asier Illarramendi koji su imali problema sa lakšim povredama. S Argentincem je sada sve u redu, dok Bask vjerojatno neće nastupiti u početnom sastavu.

  • Pripremna: Real Madrid - Chelsea, 3.00

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne