Obavijesti

Sport

Komentari 36

Četvorica su vodila Dinamo u zadnjih deset derbija, ali samo je jedan uspio pobijediti Hajduk

Četvorica su vodila Dinamo u zadnjih deset derbija, ali samo je jedan uspio pobijediti Hajduk

Četiri trenera vodila su Dinamo u posljednjih deset HNL derbija. Modri su slavili triput, triput remizirali i čak četiri puta izgubili

VIDEO

Hrvatski prvak posljednji put je prije tri godine slavio na Poljudu, a taj post će se još malo produžiti. Hajduk je u nedjelju pobijedio u najvećem hrvatskom derbiju (1-0) i pobjegao najvećem konkurentu na pet bodova prednosti. Sergej Jakirović nije uspio do tri boda u svom prvom derbiju, njegova momčad je podbacila. Nisu pokazali apsolutno ništa. 

Pokretanje videa...

slavlje u hajdukovoj svlačionici 00:32

Četiri trenera vodila su Dinamo u posljednjih deset HNL derbija. Modri su slavili triput, triput remizirali i čak četiri puta izgubili. Samo jedan trener uspio je pobijediti Hajduk, a njegovo ime je Ante Čačić. 

Često kritiziran i omalovažavan od strane navijača 'modrih', bio je pod velikim povećalom zbog bliskog odnosa iz prošlosti s bjeguncem od hrvatskog pravosuđa, no na stranu to, činjenica je da je Čačić došao u uzdrmani Dinamo i osvojio naslov pa potom odveo klub u Ligu prvaka i srušio jedan Chelsea. 

Split: Zagrijavanje igrača prije početka utakmice  Hajduk - Dinamo

Čačić je triput slavio protiv Hajduka na Maksimiru i svaki put ga razbio. Bilo je 3-1 u posljednjem kolu sezone 2021/2022 u kojem je Dinamo pred očima najvećeg rivala proslavio titulu pa potom u kolovozu prošle godine deklasirao ga 4-1. U veljači ove godine bilo je još bolnije, završilo je 4-0, a bio je to njegov posljednji derbi. U listopadu prošle godine, u svom jedinom poljudskom, remizirao je 1-1.

Zagreb: Dinamo i Hajduk bore se za prvi trofej u sezoni u susretu SuperSport Superkupa

Bivši hrvatski izbornik je u Maksimirskoj 128 zamijenio Željka Kopića koji je izgubio 2-0 na Maksimiru u prosincu 2021. godine, remizirao na Poljudu u ožujku prošle godine (0-0) pa potom mjesec dana kasnije izgubio 1-0. Čačića je u travnju ove godine zamijenio Igor Bišćan koji je došao u delikatnom trenutku, uspio probuditi momčad i osvojiti naslov, no ni on nije uspio srušiti Hajduk. Bilo je 0-0 na Poljudu krajem travnja u susretu u kojem je Dinamo osigurao titulu, a u prvom kolu ove sezone izgubio je 2-1 na Maksimiru. I posljednji u nizu na zadatku je pao Sergej Jakirović. 

Dubrovnik: 5.1.1980. ro?en nogometaš Sr?an Andri?

Trebalo je i dobro prokopati kada je Hajduk posljednji put dvaput zaredom slavio protiv Dinama. Bilo je to u sezoni 2008/2009, kada je u rujnu 2008. godine na Maksimiru bilo 2-0 za 'bile', a u veljači sljedeće godine, u derbiju 'papelitosa', Hajduk je slavio 2-0. Trener je bio Ante Miše. Te sezone vodila se velika bitka za naslov, ali Splićani su sami sebi pucali u nogu porazima od Varteksa i Rijeke u završnici prvenstva pa je naslov osvojio Dinamo. . 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima