Carević uoči obračuna za HNL: Ovo je utakmica za mangupe | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Carević uoči obračuna za HNL: Ovo je utakmica za mangupe

Carević uoči obračuna za HNL: Ovo je utakmica za mangupe

Nismo još igrali niti jednu utakmicu s VAR tehnologijom. Jasno da to zahtijeva drugačiju pripremu. Moramo pripremiti igrače da se paze nekih situacija u kaznenom prostoru, rekao je Carević o VAR-u koji će biti u funkciji

VIDEO

Šibenik kao povratnik ili Zrinski kao debitant, doznat ćemo u nedjelju od 17.30. Dvije najbolje momčadi druge lige će se u posljednjem kolu boriti za prvo mjesto i plasman u HNL.

Zrinskom je dovoljan i remi jer ima dva boda više kolo prije kraja, dok Šibenčani moraju ići po pobjedu pod svaku cijenu. Utakmicu je najavio trener Mario Carević.

- Čekali smo dugo tu utakmicu i nadali se kako će ona odlučivati o prvaku. Velika je stvar da sami odlučujemo sami o sebi. Ako si pravi sportaš onda je privilegija igrati takve utakmice. U neku ruku čak mi je i drago što nam igra samo pobjeda. Mi smo ipak ekipa koja gaji napadački nogomet i ne zna čuvati rezultat. Veseli me što će u Osijek i veliki broj navijača i simpatizera Šibenika. To će nam biti dodatni motiv i vjetar u leđa. Rekao bih da je ovo utakmica baš za mangupe. Da, utakmicu će početi 11 mangupa i još devet mangupa će čekati priliku na klupi. Vjerujem da su moji igrači ti i da ćemo na koncu ostvariti pobjedu -  kazao je Carević kojem će faliti Cvijanović, Torres i Božić. 

Šibenik: Konferencija za medije HNK Šibenik

Koja riječ o Zrinskom...

-  Oni su mentalno jaki, fizički dominantni, sigurno nisu slučajno prvi. Ali, ponavljam držim kako je kvaliteta na našoj strani. Moramo nametnuti svoj stil igre i od prve minute krenuti po pobjedu. Svjesni smo da ta utakmica nosi ogromnu tenziju. Moramo razmišljati samo nogometno. Trebamo imati vruće srce I hladnu glavu -  rezonira Carević.

Šibenik: Supersport Prva nogometna liga, HNK Šibenik - NK Croatia Zmijevci

Glavni sudac utakmice bit će Fran Jović, a zbog važnosti samog susreta i kako bi sve bilo transparentno bez sudačkih repova, HNS je iznimno za ovu utakmicu uveo VAR. Bit će to njegova premijera u drugoligaškom nogometu.

- Nismo još igrali niti jednu utakmicu s VAR tehnologijom. Jasno da to zahtijeva drugačiju pripremu. Moramo pripremiti igrače da se paze nekih situacija u kaznenom prostoru - završio je Carević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu
VIDEO: PROŠLO JE 30 GODINA

Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu

Čak je i veliki Pele najavio Kolumbiju kao mogućeg osvajača Mundijala u SAD-u 1994. godine. U zemlji je nakon ubojstva Pabla Escobara vladao svojevrsni kaos koji je na kraju uzeo i drugog Escobara...