Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Bog se vratio': Zlatan će igrati za Švedsku u kvalifikacijama!

'Bog se vratio': Zlatan će igrati za Švedsku u kvalifikacijama!

Izbornik Švedske Janne Andersson objavio je popis igrača na koje računa u kvalifikacijama za SP, a na njemu se našao i Zlatan Ibrahimović koji će se tako vratiti u reprezentaciju nakon pet godina...

VIDEO

Većina nogometaša je s 39 godina već u mirovini, neki skupljaju posljednje plodove svog rada u egzotičnim zemljama igrajući za 'žnj' klubove, a netko igra za reprezentaciju i najbolji je igrač Milana. Taj netko je Zlatan Ibrahimović. Fenomen.

Pokretanje videa...

Zlatan Ibrahimović 01:40

Neuništivi Ibra blista u dresu Milana s kojim se bori za naslov i u 40. godini života, a njegovih 14 golova nije mogao ne primijetiti ni izbornik Švedske Janne Andersson koji ga je pozvao u reprezentaciju nakon pet godina.

- Prvo i najvažnije, on je vrlo dobar nogometaš, najbolje što imamo u Švedskoj. Naravno da je neobično što se odlučio vratiti u ovim godinama. Jako puno toga će nam donijeti na terenu, a uz to ima nevjerojatno iskustvo i to može dati ostalim igračima u momčadi.

Andersson je objavio popis igrača na koje računa u kvalifikacijskim utakmicama za SP 2022. u ožujku, a na njemu se pojavilo i Zlatanovo ime. 

- Bog se vratio - objavio je Ibra u svome stilu.

Zlatan je otišao u reprezentativnu mirovinu nakon neuspjeha sa Švedskom na EP-u 2016. godine kada su ispali iz grupne faze s jednim remijem i dva poraza. 

No s reprezentacijom nikad nije napravio ozbiljniji rezultat i to je boljka koja ga je kopkala sve do danas. Šveđani su u međuvremenu postali konkurentna reprezentacija pod vodstvom Anderssona, što smo se i mi mogli uvjeriti prošle godine, probili su se do četvrtfinala SP-a u Rusiji te su se plasirali na Europsko prvenstvo.

EURO 2016 - Group E Sweden vs Belgium

Ibrahimović je izrazio želju za povratkom u Švedsku. Andersson prvo nije htio jer nije htio remetiti mir u reprezentaciji vrlo dobro poznajući Ibrin teški temperament, ali ubrzo je razmislio i shvatio da bi mu donio više prednosti nego mana pa ga je odlučio pozvati za utakmice protiv Gruzije i Kosova jer i sam svjestan koliko pojačanje će to biti za njega i ostale igrače.

GES/ Fussball/ Schweden - Belgien, 22.06.2016

Zlatan je jedan od najboljih nogometaša u povijesti Švedske te najbolji strijelac reprezentacije s 62 gola u 116 utakmica. Debitirao je 2001. godine, nastupao je na četiri Eura i dva SP-a, a obzirom da se vratio u reprezentaciju nakon pet godina, za vjerovati je da će ga Andersson voditi i na Europsko prvenstvo ove godine na kojem će Šveđani igrati u skupini sa Španjolskom, Poljskom i Slovačkom. 

I tako. King is back.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice