Obavijesti

Sport

Komentari 62

Bjelica: Ovo je naša pobjeda, imat ćemo što reći u Ligi prvaka! Zasluge idu Sergeju Jakiroviću

Bjelica: Ovo je naša pobjeda, imat ćemo što reći u Ligi prvaka! Zasluge idu Sergeju Jakiroviću
6

DINAMO - MONACO 2-2 Skočila je klupa i dobio sam žuti karton. Podsjetilo me na utakmicu u Lisabonu protiv Benfice. A četvrti sudac me zna iz njemačke lige i svejedno mi se obraća na engleskom!?

VIDEO

Dinamo je odigrao 2-2 s Monacom u drugom kolu Lige prvaka na Maksimiru, a trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica bio je vrlo ponosan na izdanje svoje momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Bjelica: Dinamov je najveći problem trka! Korporacija? Bilo je tad obostranih podbadanja... 01:11

- Odigrali smo jednu vrlo kvalitetnu utakmicu, vodili smo 2-0 i ništa nije upućivalo da bi nas protivnik mogao ugroziti. Zaslužili smo tri boda i čestitao sam dečkima na pobjedi, iako je na kraju ispao jedan bod. Ovo je velika pobjeda, jer su shvatili da mogu igrati s ovakvim momčadima - rekao je Bjelica za HTV i nastavio:

- Bit ćemo konkurentni u svakoj utakmici i imamo što reći u Ligi prvaka. Protiv nikog nećemo biti inferiorni, nego u najmanju ruku ovakvi kao protiv Monaca. Sjajno smo taktički i trkački odigrali i pokazali pravu agresivnost. Bili smo perfektni, osim te jedne-dvije greškice. Monaco nije par mjeseci izgubio, pobijedio je Barcelonu i ima veliku napadačku moć. 

Monaco nije uspio puno napraviti?

- Vidjeli ste kakav je bio teren. Možda da je bio bolji teren Nevistić ne bi pogriješio kod gola, a možda bi i za igrače Monaca bilo lakše. Znali smo se prilagoditi i na teren i na protivnika. Praktički bez treninga odigrali smo taktički odličnu utakmicu. Nismo imali vremena za uigravanje, ali ovo su vrlo inteligentni igrači i ispune što se od njih traži.

- Nemam zamjerke za nikoga. Petković se borio sa stoperima, Pierre-Gabriel bio je odličan, a Ristovski je odigrao odličnu utakmicu. Momčad je u ovom sustavu pokazala da može igrati, radujem se sljedećim susretima u Ligi prvaka.

Zagreb: DInamo ostao bez pobjede nad Monacom

Tomislav Ivković pitao je Bjelicu ima li bivši trener Sergej Jakirović zasluge za ovaj rezultat. 

- Najveće zasluge su njegove. Ovo je on pripremao i trenirao s ovom momčadi, ja ne bih mogao voditi igrače bez njega. Kad nasljeđujete jednog trenera naslijedite i njegov rad ili nerad. Može biti ponosan na sve što je ostvario i na stanje u kakvom je ostavio momčad. 

Dobre se poznajete s Hutterom (trener Monaca op.a.), jeste li razgovarali?

- Nisam stigao, nadam se da ću ga sresti na press konferenciji. 

Zagreb: DInamo ostao bez pobjede nad Monacom

Zaradili ste crveni karton, što se dogodilo?

- Dobio sam žuti karton jer je klupa skočila, a u drugoj situaciji sam tražio prekršaj... Zbog toga sam dobio drugi žuti karton. Takve situacije postoje u nogometu, podsjetilo me ovo na utakmicu u Lisabonu protiv Benfice i suca Aytekina. Prihvaćam odluke sudaca i moramo se pomiriti s tim - rekao je Bjelica, na što se Ivković nadovezao usporedivši trenere Dinama s trenerima najvećih europskih klubova kojima se, po njegovom mišljenju, dopušta više interakcije sa sucima. 

- Nisam ni psovao niti išta. A četvrti sudac me zna iz njemačke lige i svejedno mi se obraća na engleskom. Pa sam mu rekao da može pričati sa mnom na njemačkom, naučio sam nešto jezika u 20 godina života u Austriji i Njemačkoj... - ironičan je bio Bjelica.

Zagreb: DInamo ostao bez pobjede nad Monacom

Bod je tu, a sve prikazano je podstreh za dalje?

- Igrači su sami vidjeli da mogu igrati i protiv ovakvih momčadi. Svi smo uspjeli vratiti povjerenje u njih i vratiti im vjeru. Da momčad nije dobro pripmreljena bilo bi teško, ali odigrati ovakvu utakmicu po ovakvom terenu je za svaku pohvalu mojim igračima, zaključio je trener "modrih" za HRT

Zagreb: DInamo ostao bez pobjede nad Monacom

Dinamo u idućem kolu igra protiv RB Salzburga u gostima 23. listopada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 62

VIDEO

Dinamo - Monaco 2-2: Greške koštale 'modre' velike pobjede, Francuzi iščupali bod u Zagrebu
BOD GORKOG OKUSA

Dinamo - Monaco 2-2: Greške koštale 'modre' velike pobjede, Francuzi iščupali bod u Zagrebu

DINAMO - MONACO 2-2: Sučić (45+3') je u stilu velikog golgetera doveo 'modre' u vodstvo, Baturina (66') je zabio još jedan sjajan gol, ali je sjajan posao 'modrih' pao u vodu u zadnjih 15 minuta utakmice