Obavijesti

Sport

Komentari 44

Bjelica: I dalje imam posebne emocije prema Osijeku, ali nisu baš pozitivne. I bit ćemo prvaci!

Bjelica: I dalje imam posebne emocije prema Osijeku, ali nisu baš pozitivne. I bit ćemo prvaci!
2

Ne bih mijenjao naslov prvaka Hrvatske za neki povijesni uspjeh u Ligi prvaka, nema šanse. Nama je domaće prvenstvo najbitnije. Ali na kraju ćemo uzeti HNL, ali i još nešto u Ligi prvaka, kaže Bjelica

Salzburg je završena priča, pred Dinamom je novi izazov - domaći dvoboj s Osijekom. Zagrepčani dobro "plove" na europskoj sceni, sad se moraju malo ozbiljnije pozabaviti i HNL-om. Vodeći Hajduk trenutačno im bježi četiri boda, ta bi prednost do nedjeljnog dvoboja s Osijekom (16 sati) mogla porasti (ako Hajduk u subotu svlada Lokomotivu) i na sedam bodova.

Pokretanje videa...

Dinamov junak Kulenović samo za 24sata: Prvi put svoj dres s utakmice nosim kući! Ide na zid 00:58

- Momčad je jučer odradila regeneraciju, oni koji nisu igrali odradili su dobar trening. Još dosta igrača osjeća neke posljedice utakmice od srijede, vidjet ćemo u kakvom će biti stanju. Odlučit ćemo na koga računamo, ali igrači koji nisu bili u prvom planu u zadnje vrijeme dobro rade, pune me optimizmom, vjerujem da s bilo kim od njih ne mogu pogriješiti. Još mi teško biti konkretan kako ćemo igrati protiv Osijeka, možda će sutra stvari biti puno jasnije - kaže Bjelica, pa nastavlja:

- Da, imam posebne emocije prema Osijeku. Ali posebno sam motiviran za pobjedu.

KK Dinamo organizirao spektakl 'Heroji na terenu': Igrat će medicinske sestre i vatrogasci
KK Dinamo organizirao spektakl 'Heroji na terenu': Igrat će medicinske sestre i vatrogasci

Jesu li te emocije pozitivne ili negativne?

- Nisu baš pozitivne.

- Mijenjali smo sustav u HNL-u i Europi, prilagođavali se suparnicima. I svugdje tražili šansu, vidjet ćemo kako ćemo u nedjelju. Velika većina igrača zna igrati srijeda - nedjelja, i ja sam kao trener bio u ovakvim situacijama. Pokušavamo to "menadžirati" na najbolji način. Ako budem nešto mijenjao, vjerujem da će oni s klupe iskoristiti priliku.

Igrao za Dinamo i Rijeku, a s 33 godine promijenio je karijeru i počeo se baviti građevinom...
Igrao za Dinamo i Rijeku, a s 33 godine promijenio je karijeru i počeo se baviti građevinom...

Kako sad gledate na kiks u Puli, utakmicu gdje je momčad izgledala puno drugačije nego u Salzburgu?

- Uvijek je trener odgovoran i kad remizira u Puli. Prebacivanje s HNL-a na Ligu prvaka, pa opet na HNL nije jednostavno. Istra je bila visoko motivirana, bila agresivna, u granicama fair-playa, bit će takvih utakmica još. Moramo na to naći odgovor, ali igračima ništa ne zamjeram za Pulu, samo mogu zamjeriti nešto sebi. Oni su radili ono što sam ja od njih tražio. 

Kakvo je zdravstveno stanje u momčadi?

- Situacija s Petkovićem i Nevistićem je dosta slična kao prije Salzburga. Nevistić ima dane kad je bolje, ima i kad je teže, vidjet ćemo. Znate me, u prvom mandatu sam koristio oba vratara, nemam problema ni s time da brane Zagorac ili Filipović. Kao i kod Petkovića. Nemam problema s time da zaigra Kulenović, m smo imali razne opcije u Salzburgu. Da je trebalo, nama bi u Austriji u napadu igrali Pjaca ili Špikić.

Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu

Dinamova krila za sad nisu puno pokazala, najbolje utakmice ste protiv Monaca i Salzburga odigrali bez njih. Hoće li ona sutra dobiti priliku? I koliko je bitno da se netko od njih konačno nametne, odigra dobru utakmicu?

- Realno, i ja sam puno miksao i rotirao igrače, nikome od njih još nisam dao apsolutno povjerenje. Vjerujem u sve njih, nekad igračima trebaju dvije-tri utakmice da proigraju, a u Dinamu je takva konkurencija i raspored utakmica da za to i nemate vremena. Možda sam se malo pogrešno izrazio u Puli kad sam rekao da krila premalo daju. Možda nisu dali koliko sam očekivao, ali zadovoljan sam njihovim radom na treninzima. Svi oni mogu zaigrati bilo kad i biti nam od velike pomoći.

Dinamov junak Kulenović samo za 24sata: Prvi put svoj dres s utakmice nosim kući! Ide na zid
Dinamov junak Kulenović samo za 24sata: Prvi put svoj dres s utakmice nosim kući! Ide na zid

Ako Hajduk dobije u subotu, u nedjelji dvoboj s Osijekom bi mogli ući sa sedam bodova zaostatka. U takvoj situaciji još niste bili kao trener Dinama.

- Mislim da nisam. Ma mi smo fokusirani samo na sebe, ne možemo utjecati na rezultate Hajduka, već samo na svoje. I ako ćemo pobjeđivati do kraja bit ćemo prvaci.

Biste li mijenjali neki povijesni uspjeh s Dinamom u Ligi prvaka za naslov prvaka Hrvatske?

- Ne, ne bih. Pa niti da više ne uzmemo nijedan bod u Ligi prvaka, nama je važniji HNL. A na kraju ćemo uzeti i HNL i još nešto u Ligi prvaka.

Neopjevani heroj Dinama našao se u idealnoj ekipi Lige prvaka
Neopjevani heroj Dinama našao se u idealnoj ekipi Lige prvaka

Malo o Osijeku...

- Osijek? Trenutno su u nekoj tranziciji, momčad je promijenjena u odnosu na ono kad sam ja bio tamo. Mladi su i poletni, počeli su se dizati, stvari su im sjele na mjesto, sada bolje izgledaju nego na početku sezone. U zadnjih 6-7 utakmica su samo kiksali u Puli, nije baš tako jednostavno pobijediti kod Istre. Stabilizirali su se, dobro igraju, vjerujem da će Osijek biti u borbi u treće, četvrto ili peto mjesto, želim im svu sreću - završio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 44
Najskuplji sam igrač u povijesti kluba, zabio sam dva gola Ajaxu dok me čuvao Šutalo...
HRVAT TRPA U NIZOZEMSKOJ

Najskuplji sam igrač u povijesti kluba, zabio sam dva gola Ajaxu dok me čuvao Šutalo...

Plus+ Prezimenjak Sandro nije mi u rodu, kao dječak sam bio u Dinamu, iako više simpatiziram Hajduk, u Osijeku nisam prošao, rekao je Luka Kulenović, napadač Heraclesa
Sportski raj za vikend: Evo gdje gledati El Clasico,  HNL, Formulu 1, UFC i derbi Arsenal  - Liverpool
VELIKI VODIČ

Sportski raj za vikend: Evo gdje gledati El Clasico, HNL, Formulu 1, UFC i derbi Arsenal - Liverpool

Nenad Bjelica protiv bivšeg kluba Osijeka, Hajduk i Rijeka čuvaju neporažene omjere u HNL-u. Real može izjednačiti Barcelonin rekord u El Clasicu, počinje Svjetski skijaški kup, a oktanski cirkus F1 je u Meksiku