Obavijesti

Sport

Komentari 42

Bjelica: Boli me glava kakvu kvalitetu imamo u napadu..

Bjelica: Boli me glava kakvu kvalitetu imamo u napadu..

DINAMO - LOKOMOTIVA 5-1 'Pragmatičan sam, ne umirem u ljepoti, ako ćemo nekad igrati duge lopte na Petkovića, to nije najbijanje, već naš plan igre', rekao je Bjelica i dodao: 'Trener Monaca mi je dobar prijatelj, imamo i istog menadžera'

VIDEO

Kada se Nenad Bjelica pojavio na travnjaku, navijači su ga dočekali gromoglasnim pljeskom. Pokazali su što misle o njegovom povratku, a isti takav učinak imao je i na svoje igrače koji su se razletjeli travnjakom kao da su pušteni s lanca. Dominirali su od samog početka pa mogli zabiti i više od pet golova. Oni teški porazi su zacijelili, a čini se da je kriza polako otišla u prošlost.

Pokretanje videa...

Proslava pobjede nad Lokomotivom na Maksimiru 01:34

Dinamo je u dominantnoj predstavi razbio Lokomotivu (5-1) u 8. kolu HNL-a. Bjelica nije puno toga mijenjao, ali je očito uspio podignuti i motivirati svoje igrače koji su u posljednje vrijeme bili neprepoznatljivi. Večeras su na Maksimiru pokazali da kvaliteta nije nestala, samo im je trebalo opet udahnuti samopouzdanje. 

 Za pobjedu hrvatskog prvaka dvaput je zabijao Torrente, po jednom Baturina, Petković i Ademi, dok je čast "lokosa" obranio Vrbančić. Jasno, novi/stari trener Dinama bio je dosta zadovoljan viđenim u svojih prvih 90 minuta.

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

- Čestitam igračima i navijačima na izborenoj pobjedi nakon perioda koji nije bio pozitivan. Puno smo pričali s igračima, nije bilo vremena za druge stvari. Dominirali smo od početka do kraja, iako nismo mogli trenirati, ali dosta smo napravili što smo htjeli. U svim fazama igre. Pa čak i u prekidima smo bili dobri, velika pohvala dečkima. Lijepo je pobijediti, svi su sretni, u miru se možemo pripremati za Monaco - rekao je Bjelica, pa dodao:

- Što smo pričali? Razgovarali smo grupno jučer prije treninga, odradili smo i neke individualne razgovore. Bio sam okupiran obvezama, ali smo napravili dovoljno da pokažemo pravo lice. Radili smo na psihološkom planu, objasnili igračima kako se želimo ponašati na terenu i izvan terena. Stvarno možemo biti zadovoljni, zabili smo pet golova, imali još dosta dobrih situacija. Žao mi je zbog primljenog gola, ali to je tako u nogometu. Bili smo momčad, svi smo branili gol, svi zajedno napadali.

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Novi trener Dinama sijao je zadovoljstvom.

- Nakon ovog perioda, svaka pobjeda bi nam digla samopouzdanje, a kad dobiješ 5-1, imaš dve grede i stvoriš puno prilika mora vam rasti samopouzdanje. Vratili smo se u život. Torrente i Bernauer? Prvi put su igrali skupa, htjeli smo da budu jednostavni, a kad imaju prostora da uđu s loptom u sredinu. Pokušaju odigravati dijagonale. Tražili su dubinu naših veznjaka, kvalitetna utakmica tog dvojca, ali i cijele momčadi. Danas smo bili kompaktni, pa je sve bilo lakše.

Bjelica je nastavio...

- Pragmatičan sam trener, ne umirem u ljepoti, ali želim pobjeđivati i igrati na rezultat. Ako ćemo nekad zbog toga igrati duge lopte na Petkovića, to nije najbijanje, već naš plan igre. Direktnim nogometom smanjujemo rizik pred našim golom, danas smo bili dosta direktni. Nismo puno trenirali, ali rekli smo Ademiju što želimo od njega, tako i krilnim igračima. Svi su dosta toga i primijenili.

Što vas je najviše zadovoljilo večeras, a što naljutilo?

- Sam osjećaj biti opet na klupi Dinama je predivan osjećaj, ugodno sam se osjećao, puno mi znači i pljesak tribina. Pobjeda i golovi vesele, kao i pogoci Ademija, Petkovića, Baturine..., Torrente je zabio prva dva gola u karijeri. Drago mi je i zbog njega. Ništa me nije naljutilo, možda primljeni gol, ali to su normalne situacije u nogometu. Lokomotiva ima kvalitetu, oni vas uvijek mogu ugroziti.

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

U zapisniku nije bilo Luke Stojkovića, što se dogodilo s njim?

- Malo je osjetio mišić, ali mislimo nije ništa ozbiljno. Došao je na aktivaciju, rekao da je bolje, samo mu se zgrčio mišić, nismo htjeli riskirati s njim, pratit ćemo njegovo stanje za srijedu. On i Theophile mogu biti opcije za Monaco, Mmaee još ne. Nema smisla riskirati, četiri stopera su nam ozlijeđeni, ritam utakmice je paklen. Ali vidjet ćemo. Zadovoljan sam kako smo stajali na terenu, kako smo odgovorili svim zahtjevima. Ali kad vidite tko je ulazio s klupe, odlični igrači, reprezentativci, pa Kulenović koji je ponajbolji strijelac lige. Nisam uveo ni Kačavendu, nema ni Stojkovića. Boli me glava kakvu kvalitetu imamo u napadačkom dijelu momčadi.  

Kako ste zadovoljni trkačkim segmentom ekipe?

- Dosta smo trčali. Tranzicija po izgubljenoj lopti je bila kvalitetna, puno bolja nego u zadnjim utakmicama. Branili smo se sa svih 11 igrača, Petković je bio prvi obrambeni igrač i jako dobro je usmjeravao njihovu igru kako smo željeli. Omogućio nam je da se dobro brani, vidjet ćemo i brojke.

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Vodili ste 11 utakmica protiv trenera Monaca, jeste li se čuli?

- Malo smo izgubili kontakt otkad sam otišao iz Austrije, Adi Hütter je jako simpatičan lik. Jako mi je drago da je na nivou na kojem je, on je to zaslužio svojim radom. Imamo i zajedničkog menadžera, puno toga nas povezuje i kao dobrog prijatelja ću ga željeti pobijediti.

Silvijo Čabraja bio je kratak...

- Bilo bi čak dobro da maknemo zadnjih 6-7 minuta. Dobili smo tri gola iz prekida, to nikako nismo znali braniti. U drugom dijelu smo nešto pokušavali, nismo uspjeli, rezultat je na kraju ružan. Ali dobro nije ni 6-1, ha, ha. Nadali smo se nekim bodovima u Maksimiru, Dinamo je bio u dosta lošem trenutku, ali mi smo očito u još lošijem. Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi - rekao je kratko Čabraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!
PREKID KRIZE

Dinamo - Lokomotiva 5-1: Bjelica je startao pobjedom, stoper briljirao s dva gola!

Dinamov stoper prvijenac je zabio u 91. minuti, a tri minute kasnije ponovno je bio precizan za konačnih 5-1. Ovo je prva pobjeda "modrih" u prvenstvu nakon 24. kolovoza i Gorice na Maksimiru (2-1)...

VIDEO Majstorija Gvardiola! Čudesan dribling pa fantastičan završetak. Pogledajte golčinu
TOČI, JOŠKO

VIDEO Majstorija Gvardiola! Čudesan dribling pa fantastičan završetak. Pogledajte golčinu

Krasno je primio proigravanje Grealisha, Burna driblingom poslao u prošlost pa Tonaliju kroz noge zabio fantastičan gol u drugi kut. Joško Gvardiol opet je briljirao
Maestralni Gvardiol zaludio je društvene mreže: 'Briljantan je! Mora postati jedan od najboljih'
NEVJEROJATAN JE

Maestralni Gvardiol zaludio je društvene mreže: 'Briljantan je! Mora postati jedan od najboljih'

Napadačke vještine su mu apsolutno sulude za čovjeka koji je i vrhunski obrambeni igrač, jedan je od hvalospjeva na račun hrvatskog reprezentativca koji je zabio spektakularan gol u remiju protiv Newcastlea