Obavijesti

Sport

Komentari 19

Olmo u najboljoj momčadi Eura! Bivši dinamovac oduševio sve, a uskoro istječe posebna klauzula

Olmo u najboljoj momčadi Eura! Bivši dinamovac oduševio sve, a uskoro istječe posebna klauzula

Dani Olmo bio je ključan kotačić u povratku Španjolske na europski tron, a to je prepoznala i Uefa koja ga je uvrstila u najbolju momčad zajedno s još petoricom Španjolaca

VIDEO

Bio je to njegov turnir života i konačna afirmacija na reprezentativnoj razini. Da, zabio je tri gola i dvaput asistirao, možda i nepravedno ostao bez nagrade za najboljeg igrača, ali on je svoj ključni potez napravio u posljednjim minutama finala. Pokušaj Guéhija odbio je glavom s gol-linije i Španjolskoj donio naslov europskog prvaka.

Pokretanje videa...

Olmo se odriče dijela plaće za potrebite: 'Ispričali su mi za rat u Vukovaru, htio sam pomoći' 00:58

Fenomenalni Dani Olmo odigrao je Euro za pamćenje. Ušao je u turnir kao zamjena za Pedrija, ali sve se promijenilo po njega nakon što se Barcin dijamant ozlijedio protiv Njemačke u četvrtfinalu. Bivši dinamovac ušao je u igru pa zabio i asistirao. Na tome valu optimizma nastavio je i u sljedećim utakmicama te postao jedan od ključnih aktera na putu do titule.

Euro 2024 - Final - Spain v England

Prepoznala je to i Uefa koja ga je uvrstila u najbolju momčad prvenstva zajedno s još petoricom Španjolaca. Tu su i dva Francuza, jedan Švicarac, jedan Nijemac i tek jedan engleski reprezentativac 

Bivši dinamovac igrao je turnir života i konačno je dokazao svima da je sama krema svjetskog nogometa nakon silnih ozljeda koje su ga kočile i okomile se na njega. Zablistao je i pokazao da je spreman za najveće klubove. Mnogi su mišljenja kako je došlo vrijeme za iskorak u njegovoj karijeri, a za njim vlada ogroman interes.

Euro 2024 - Final - Spain v England

Još od ranije želi ga Manchester City, Barca se nada vratiti ga u svoje jato, a nada mu se i Liverpool. Tko god ga želi kupiti, do 20. srpnja to može napraviti za 60 milijuna eura. Tako stoji u klauzuli koja je ugrađena u njegovom ugovoru, a nakon isteka tog roka, klubovi će morati pregovarati s Leipzigom oko odštete koja će, nakon ovakvih izdanja na Euru, ići u puno veće visine od same klauzule. I vjerujemo kako Nijemci iz sveg srca navijaju da ju nitko ne aktivira. 

- Moja klauzula od 60 milijuna? Ako me klubovi žele, znaju što im je činiti. Imam ugovor s Leipzigom i imamo jako dobar odnos. Neće biti problema. - kazao je Olmo. 

Njegov potencijalni transfer obradovat će i njegov Dinamo. Već opjevan je njegov dolazak na Maksimir sa svega 16 godina. I zaista je nevjerojatno do kakvih je visina došao iz HNL-a. Modri su od njega zaradili 29 milijuna eura, a ako ode ovog ljeta za 60 milijuna eura, koliko iznosi klauzula, hrvatskom prvaku pripast će šest milijuna eura. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne