Obavijesti

Sport

Komentari 314

Sjajna Hajdukova premijera u Irskoj uz debi iz snova Vlašića

Sjajna Hajdukova premijera u Irskoj uz debi iz snova Vlašića
2

Nogometaši Hajduka pobijedili su u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige Dundalk u Irskoj 0-2 zahvaljujući pogocima Mije Caktaša i debitanta Nikole Vlašića

VIDEO

Hajduk je na najbolji mogući način otvorio novu natjecateljsku sezonu. "Bili" su na gostovanju u irskom Dundalku slavili 0-2 golovima Mije Caktaša u devetoj te 16-godišnjeg debitanta Nikole Vlašića u 73. minuti.

Sve se dobro posložilo za momčad Igora Tudora koji se nije libio u prvih 11 postaviti mladog Vlašića, brata puno poznatije sestre Blanke , te tako upisati novi rekord po starosti nekog igrača koji je debitirao za Hajduk. Sa 16 godina i devet mjeseci Vlašić je prestigao Marija Tičinovića koji je rekord postavio 2008. kada je bio dva mjeseca stariji od današnjeg rekordera.

VIDEO

"Bili" su poslije nekoliko uvodnih minuta odmah zabili i okrenuli utakmicu na svoj mlin. Pola je posla napravio Avdija Vršajević probivši desni bok, a s pet metara glavom u drugi kut lijepo pogađa Mijo Caktaš .

Taj je pogodak razdrmao domaćina koji je nakon nekog vremena počeo stvarati šanse, među kojima je najizglednija bila prilika Hobana u 23. minuti kada je pogodio prečku, ali golman Splićana Dante Stipica tek je jednom morao intervenirati u cijeloj utakmici.

Preživio je Hajduk do predaha irsku dominaciju te već u početku drugog dijela mogao riješiti utakmicu da je Gotal poslije udarca Maglice pogodio gol sa sedam metara, no konačna potvrda stigla je 17 minuta prije kraja. Strijelac Caktaš i Kouassi zakuhali su šansu ponovno po desnom boku, Bjelokoščanin je ubacio u šesnaestarac za Vlašića koji odmjerenim udarcem bez zadrške zabija za 0-2 i postaje najmlađi strijelac u povijesti Hajduka !

Pokušali su se Irci u završnici utakmice vratiti za kakvu-takvu nadu pred poljudski uzvrat, no izrađene situacije nije bilo pa Splićani s pozitivnim uzbuđenjem gledaju pred sutrašnji ždrijeb trećeg pretkola Europske lige u Nyonu.

Europska liga, 2. pretkolo

  • Dundalk - Hajduk 0-2 (Caktaš 9, Vlašić 73')

Hajduk

  • Stipica - Vršajević, Maloča, Milović, Milić - Vlašić, Bradarić (od 82' Maloku), Caktaš - Kouassi (od 79' Bašić), Gotal, Maglica (od 58' Anđelković)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 314

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić