Obavijesti

Sport

Komentari 1

BiH želi na Euro, ali pred njima je težak zadatak: Dobili smo jednog od najtežih protivnika

BiH želi na Euro, ali pred njima je težak zadatak: Dobili smo jednog od najtežih protivnika

Iako je bila prisiljena domaće utakmice igrati na neutralnom terenu, Ukrajina je do zadnjeg kola kvalifikacija bila u igri za izravan plasman na završni turnir

VIDEO

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević ocijenio je da Ukrajina predstavlja jednoga od najtežih protivnika u polufinalu doigravanju za plasman na EURO sljedeće godine, pri čemu je dobrom viješću nazvao to što bi u slučaju pobjede nad Ukrajinom momčad BiH bila domaćin i u finalu.

Današnje izvlačenje u Nyonu odlučilo je spojiti BiH i Ukrajinu, od kojih će pobjednik u finalu tražiti prolaz za EURO 2024. u Njemačkoj protiv boljeg iz susreta Islanda i Izraela. 

Susret BiH i Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

- To će biti sigurno jako težak meč, jer svi znamo kvalitete Ukrajine. Mogla se vrlo lako kvalificirati i kroz skupinu - rekao je Milošević.

Iako je bila prisiljena domaće utakmice igrati na neutralnom terenu, Ukrajina je do zadnjeg kola kvalifikacija bila u igri za izravan plasman na završni turnir. U zadnjem dvoboju, odigranom u njemačkom gradu Leverkusenu, Ukrajina je odigrala 0-0 protiv Italije, što je aktualnim europskim prvacima donijelo plasman na EURO zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima. 

Protiv Ukrajine će nogometne vrsta koju Milošević vodi igrati na svome terenu, a ždrijebom je odlučeno da će BiH biti domaćin i u slučaju se plasira u finale. 

Sarajevo: Konferencija za medije nogometne reprezentacije BiH

- Na jednu utakmicu je jako teško igrati, teško psihološki i fizički i tu nema nekih velikih favorita - rekao je Milošević.

Predsjednik Nogometnoga saveza BiH Vico Zeljković izrazio je optimizam rekavši kako reprezentacija ima četiri mjeseca da se pripremi za susrete doigravanja i plasman na EURO. 

BiH je u skupini J za EURO sljedeće godine u Njemačkoj završila na petom mjestu ostvarivši najlošiji rezultat u svojoj povijesti, a u zadnja tri nastupa reprezentacija je doživjela tri poraza (Portugal, Luksemburg, Slovačka) uz gol-razliku 2-11. Bosansko-hercegovački nogometaši su bili svjesni da će imati još jednu priliku za plasman na EURO 2024. kroz doigravanje, što su osigurali kao pobjednici jedne od skupina u B razredu Lige nacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne