Obavijesti

Sport

Komentari 8

Belgijka se razboljela nakon što je plivala u Seni?! 'Ovo je cirkus sa sportašima kao lutkama'

Belgijka se razboljela nakon što je plivala u Seni?! 'Ovo je cirkus sa sportašima kao lutkama'

COIB i belgijski triatlon se nadaju kako će se izvući pouke za buduća triatlonska natjecanja na Olimpijskim igrama, objavili su iz Belgijskog olimpijskog odbora nakon što se razboljela njihova triatlonka

VIDEO

Belgijska reprezentacija je odustala od triatlonske mješovite štafete na Olimpijskim igrama nakon što se jedna od njihovih sportašica, Claire Michel razboljela, priopćio je u nedjelju Belgijski olimpijski odbor (COIB).

- Nažalost, Claire Michel je bolesna i štafeta se morala povući iz natjecanja objavio je COIB-a.

- COIB i belgijski triatlon se nadaju kako će se izvući pouke za buduća triatlonska natjecanja na Olimpijskim igrama. Ovdje mislimo na mogućnost treniranja, kao i formata natjecanja koji se moraju unaprijed razjasniti kako bi se osiguralo da nema neizvjesnosti za sportaše, pratnju i navijače - dodaje se.

COIB nije objavio od čega boluje 35-godišnja triatlonka, no belgijski De Standaard je objavio kako je Claire Michel bolesna već četiri dana i nalazi se u bolnici. Zaražena je bakterijom E.coli koja uzrokuje želučane i crijevne probleme, a uzrok može biti zagađena Seina.

- Ovo je cirkus sa sportašima kao lutkama - kazao je belgijski triatlonac Marten Van Riel.

Kvaliteta vode Seine izazivala je kontroverze tijekom Igara, a nekoliko je treninga otkazano. Natjecanje za muškarce odgođeno je za prošlu srijedu, da bi se na kraju održalo istog dana kad i za žene.

Organizatori su u nedjelju rekli da su uvjereni da će se štafeta u ponedjeljak održati unatoč otkazivanju nedjeljnog treninga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO