Obavijesti

Sport

Komentari 192

Belgija ide u Brazil: Lukaku razbio Hrvatsku na Maksimiru

Belgija ide u Brazil: Lukaku razbio Hrvatsku na Maksimiru
19

Belgijci su slavili s 2-1, drugi nam je to domaći poraz u ciklusu, a tako se ne može na Svjetsko prvenstvo. Jedino je Kranjčar unio malo živosti u nastavku utakmice...

VIDEO

I uoči utakmice s Belgijom izravan plasman na Svjetsko prvenstvo bio je utopija, ali sada su i dodatne kvalifikacije postale upitne. Sjajni Romel Lukaku zabio je dva gola za 2-1 i potop Hrvatske na Maksimiru. Izostanak suspendiranih Šimunića i Srne bio je preveliki hendikep.

'Kockasti' će u utorak u Škotskoj moći ispraviti dojam, revanširati se Škotima za poraz u Zagrebu i osigurati dodatne kvalifikacije.

A nije loše počelo pred oko samo 13.000 navijača. Igor Štimac utakmicu je počeo u formaciji 3-4-2-1 i činilo se kako će to donijeti pobjedu, Belgijci u uvodnih 15 minuta praktički nisu prešli centar. Ivan Perišić već je u 3. minuti mogao donijeti vodstvo. Rakitić je dao povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora, iz drugog plana utrčao je Perišić, ali nažalost pucao pokraj gola. Ubrzo je stigla kazna.

Spomenuti Perišić ničim je izazvan, krivo dodao Defouru, a ovaj je dao sjajnu dubinsku loptu Lukakuu koji je rutinski zaobišao Pletikosu i pogodio mrežu. Upravo se u toj akciji vidjela mana nove formacije, samo tri braniča pokrivaju preširok prostor.

U 38. minuti je i drugi put zabio Lukaku, a toj akciji prethodio je Fellainijev promašaj zicera. No, ponovno je izgubljena lopta bila kobna. Uslijedila je kontra, Ćorluka je 'otišao u prazno', brzi Lukaku se otresao Kovačića, Pletikosa je obranio pokušaj, ali je odbijanac došao na noge Lukakuu... Par minuta kasnije gledatelji su se odlučili na prvi masovniji odlazak s tribina.

Mandžukić je u samoj završnici poluvremena imao priliku dati kakvu-takvu nadu, ali je Courtois obranio pokušaj glavom sa šest metara.

U nastavku je pao tempo, Fellaini je promašio još jednu čistu šansu, a onda je Kranjčar krasno pogodio sedam minuta prije kraja. Bilo je prekasno.

'Crveni vragovi' slave odlazak u Brazil, potpuno zasluženo. Uzeli su četiri boda Hrvatskoj u međusobnim susretima i neporaženi su u skupini. Nitko ih neće željeti izvući u ždrijebu, svakako će biti pritajeni favorit.

Ovo je pak tek treći domaći poraz Hrvatske u službenim utakmicama od samostalnosti (Engleska i Škotska op.a.), ali nikada se nije dogodilo da u istom ciklusu izgubimo dvije doma. A tako se ne može na Svjetsko prvenstvo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 192

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!