Obavijesti

Sport

Komentari 83

Bayern po obranu, Barca želi nazad na vrh, Real po 10. titulu

Bayern po obranu, Barca želi nazad na vrh, Real po 10. titulu
6

U Monte Carlu u 17.45 sati održat će se ždrijeb za novu, 22. sezonu Lige prvaka, no nažalost bez Dinama. Veliko finale igrat će se na stadionu Benfice 24. svibnja 2014.

VIDEO

S početkom u 17.45 sati sve oči će biti uprte prema Grimaldi Forumu u Monte Carlu, u kojem će se danas poslijepodne održati ždrijeb skupine Lige prvaka za 2013./14. sezonu, no nažalost ovoga puta bez Dinama. 'Modri' se neće naći u bubnju treću godinu zaredom nakon što je u dvije utakmice play-offa bolja bila bečka Austria.

No bez obzira na to u novoj sezoni sigurno neće nedostajati uzbuđenja, a za to će se pobrinuti najbolje europske momčadi, a među njima 14 pobjednika Lige/Kupa prvaka. Jedanaest prvaka automatski je osiguralo plasman u skupine, dok su Milan, Steaua Bukurešt i Celtic to učinili preko kvalifikacija.

32 momčadi bit će raspoređene u četiri jakosne skupine, a ždrijebat će se za osam skupina.

Bayern München je branitelj naslov s Wembleyja nakon pobjede nad Borussijom Dortmund u finalu, a Bavarci će pokušati postati prva momčad koja je obranila titulu nakon Milana u sezoni 1989./90. Poseban motiv će imati portugalska Benfica jer ovosezonsko finale igrat će se na njihovom Estadio da Luzu (stadionu svijetla) 24. svibnja 2014. godine, kao i Porto koji želi titulu osvojiti u svojoj domovini.

Manchester United ostvarit će rekordan 19. nastup u 22. izdanju Lige prvaka, jedan više od Barcelone, Reala i Porta, i to prvi put bez legendarnog Sir Alexa Fergusona, dok će premijerni nastup imati upravo Dinamov 'krvnik' Austria Beč. 

Barcelona će predvođena Messijem i Neymarom htjet prekinuti dvogodišnju sušu trofeja Lige prvaka nakon dominacije Chelseaja i Bayerna, a Real Madrid s novim trenerom Ancelottijem htjet će osvojiti jubilarni 10. trofej, ali tek prvi nakon 12 sezona. Chelsea pak želi ponoviti uspjeh od prošle godine, no ovoga puta  s njihovim omiljenim trenerom Joseom Mourinhom.

Među zanimljivim imenima je baksijski Real Sociedad, koji je preko Lyona osigurao plasman u Ligu prvaka prvi put nakon sezone 2003/04. kad su izgubili u osmini finala upravo od momčadi s Gerlanda.

Pratite izbivanja uživo iz Monte Carla preko Twittera urednika 24sata

Ekskluzivno na 24sata.hr možete pratiti zbivanja iz Kneževine u kojoj će vas urednik 24sata preko Twittera informirati o događajima vezanim za izbor najboljeg nogometaša te ždrijeb Lige prvaka i Europske lige. U aplikaciji u OVOM ČLANKU možete kronološki pratiti tvitove i opažanja našeg urednika.

Jakosne skupine Lige prvaka:

  • Prvi bubanj: Bayern, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Porto, Benfica
  • Drugi bubanj: Atletico Madrid, Šahtar Donjeck, Milan, Schalke 04, Marseille, CSKA Moskva, PSG, Juventus
  • Treći bubanj: Zenit, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund, Basel, Olympiacos, Galatasaray, Bayer Leverkusen
  • Četvrti bubanj: Copenhagen, Napoli, Anderlecht, Celtic, Steaua, Viktoria Plzen, Real Sociedad, Austria Beč
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 83

VIDEO