Obavijesti

Sport

Komentari 1

Barbarezov prvi popis na klupi BiH: Pozvao bivšeg 'vatrenog' i stopera Rijeke koji je oduševio

Barbarezov prvi popis na klupi BiH: Pozvao bivšeg 'vatrenog' i stopera Rijeke koji je oduševio

Da se plašim Engleske i Italije, ne bih bio ovdje. Ovi momci imaju kvalitetu, nije to toliko crno. Analizirali smo prethodne utakmice, ima i dobrih stvari, rekao je izbornik BiH

VIDEO

Veliki zaokret napravili su u savezu BiH nakon što je postalo jasno kako će i ove godine propustiti Europsko prvenstvo. Čelnici su imenovali tamošnju legendu Sergeja Barbareza (52) za novog izbornika i oduševili navijače, ali pred njim je gomila posla. Kako preporoditi reprezentaciju i vratiti je na veliko natjecanje nakon deset godina čekanja?

Dok će se ostale reprezentacije okupiti krajem svibnja kako bi se pripremale za Euro, Barbarez će okupljanje iskoristiti kako bi uigrao svoju momčad. A napravio je i neke promjene na prvom popisu.

Zagreb:  Hajduk i Lokomotiva odigrali 3:3 uz dva autogola Hajduka

Na njemu više nema Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića, koji su se oprostili, Milan Đurić odbio je poziv, nekoliko ih fali zbog ozljeda, a prvi put je pozvao dvojicu igrača itekako poznatih hrvatskoj javnosti. Bivši igrač Hajduka Nikola Katić igrao je za sve mlađe hrvatske selekcije, a za A vrstu upisao je jedini nastup u prijateljskom dvoboju protiv Meksika 2017. No, nakon toga šansu više nije dobio. Kako ima i BiH državljanstvo, odlučio je iskoristiti tu opciju i prihvatiti Barbarezov poziv. 

Na popisu je i Stjepan Radeljić, igrač Rijeke koji je ove sezone oduševio u HNL-u. Igrao je toliko dobro da ga se spominjalo i u kontekstu poziva u hrvatsku reprezentaciju. Ipak, od toga neće biti ništa. Radeljić je odlučio igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a

Barbarez će debitirati 3. lipnja u Newcastleu kada BiH gostuje kod Engleske u prijateljskoj utakmici, a šest dana kasnije poslužit će Talijanima u Empoliju kao generalna proba pred Europsko prvenstvo.

- Vjerujte da ima motivacija, ne želimo se igrati s nekim stvarima. Papirologija je završena, odradili smo dobar posao u zadnjih mjesec dana. Da se plašim Engleske i Italije, ne bih bio ovdje. Ovi momci imaju kvalitetu, nije to toliko crno. Analizirali smo prethodne utakmice, ima i dobrih stvari, može se napraviti dobra atmosfera. Imamo ozljeda, ali Bože moj, što da se radi. Neću zvati nikoga da popuni popis - rekao je Barbarez.

Sarajevo: Predstavljeni novi izbornik i sportski direktor nogometne reprezentacije BiH

Popis BiH

Golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)

Obrana: Jusuf Gazibegović (Sturm), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Nikola Katić (Zürich), Stjepan Radeljić (Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (Köln), Ivan Bašić (Orenburg), Armin Gigović (Midtjylland), Dal Varešanović (Rizespor), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Dženis Burnić (Karlsruher)

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha) i David Vuković (Borac).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne