Obavijesti

Sport

Komentari 1

Barbara Matić i Vrsaljko zaigrali graničar, Valent Sinković šah

Barbara Matić i Vrsaljko zaigrali graničar, Valent Sinković šah
9

Spektaklaran graničar na Prokurativama za kraj rekordne sezone Sportskih igara mladih s više od 328.870 sudionika. Vrsaljko i Kolarov postali novi ambasadori

VIDEO

Alta banka Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih održala se u Splitu od 19. do 24. kolovoza. Najveća sportsko amaterska manifestacija i ove je godine, uz natjecanja u deset sportskih disciplina, održala i Alata banka Sports day s ciljem promocije sporta i sportskih vrijednosti, fair playa, inkluzije i tolerancije. 

Pokretanje videa...

Sportske igre mladih 00:58

Sudionici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije te Slovenije u Splitu su se natjecali u deset sportskih disciplina: Coca-Cola kupu, Tommy turniru u malom nogometu, Kinder Joy of moving turniru u uličnoj košarci, HEP turniru u rukometu, MIS turniru u odbojci, PAKET24 Cupu u tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, PBZ kupu u šahu, graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta. Svečanom ceremonijom na splitskoj Rivi zatvorena je 28. sezona Plazma Sportskih igara mladih, koja je ove godine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji okupila više od 328.870 sudionika. Program se nastavio Alta banka All star promotivnim danom sporta. 

Svečana ceremonija proglašenja ambasadora održala se u Hrvatskom domu, uz prisustvo sportaša, sportskih dužnosnika, osoba iz političkog i javnog života.

- Nije bitno je li amaterski, je li profesionalni sport, sport kao sport promovira uvijek ono najbolje i najljepše, i važan je za razvoj naše djece, za razvoj njihov karaktera, za njihov život. Upravo Sportske igre mladih pravi su put, jer ovaj projekt je glas koji se čuje daleko. Djecu se ne može prevariti, djeca osjećaju emociju i upravo se toga ja sjećam kad sam bio sudionik s deset godina. A sada je na meni da promoviram samo ono najbolje, ono što sam ja iskusio na svojoj koži na Sportskim igrama mladih i da educiramo našu djecu za bolju budućnost - rekao je Šime Vrsaljko, kojem je plaketu za novog ambasadora Igara uručio Nemanja Vidić.

Dugogodišnji ambasador SIM-a Johannes Hahn, povjerenik Europske komisije za proračun i administraciju, dobrodošlicu u Sportske igre mladih zaželio je Aleksandru Kolarovu:

- Drago mi je da ove generacije imaju tu šansu da sudjeluju na Sportskim igrama mladih. Upornost, radost i iskrenost koju djeca imaju je nešto što nama starijima mogu pokazati, a mi sa svojim iskustvom moramo im pomoći da nastave ići tim putem. Ja ću, kao novi ambasador, biti na raspolaganju da i novim generacijama usadimo da se bave sportom, ali prije svega da budu dobri ljudi.

Alta banka All star Spots day nastavio se na Rivi revijalnim PBZ šahovskim kupom, koji su uz mlade šahiste zaigrali i predstavnici Coca-Cola HBC Dušan Stojankić, Dora Strezova Nikolova, Frank O'Donnell i Jaak Mikkel, generalni menadžer kompanije Bambi a.d. Dragan Stajković, predstavnik investitora u Dalmacija Tower (AC Hotel Split by Marriott) Josip Komar, glavni menadžer odnosa s javnošću i marketinga PBZ Hrvatska Tatjana Golubović, Valent Sinković, direktor prodaje i marketinga u kompaniji Topps Jorg Gunkel, urednica Guardiana Katharine Viner, direktorica marketinga Intesa Sanpaolo banke Srbija Sandra Lazarević, Group Head of Snacks CCC HBC Milica Šetka, CEO u Wiener Stӓdtische osiguranje a.d.o. Beograd Zoran Blagojević, britanski novinar i voditelj Adrian Chiles, glavni urednik sportske redakcije Dela Jernej Suhadolnik, CEO Ringier Axel Springer Jelena Drakulić Petrović, sportske legende Aljoša Asanović, Nemanja Vidić, Niša Saveljić i Dejan Tomašević. All-star team PBZ šahovski kup zaigrao je na Rivi protiv šahovske velemajstorice Aleksandra Dimitrijević i velemajstora Zurab Azmaiparašvili, predvođeni Arkadijem Dvorkovičem, predsjednikom Svjetske šahovske organizacije Fide.

U sklopu bogatog programa održan je nagrađivani sportsko-ekološki event “Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet”. Na edukativnom poligonu djeca sudionici međunarodne završnice još jednom su pokazala kako sport i ekologija idu zajedno, a Zoran Bogdanović, CEO Coca-Cola HBC, dodijelio im je i prigodne nagrade. 

Prokurative su ovoga puta postale sportski teren za atraktivan revijalni turnir u graničaru, na kojem su se gosti Plazma Sportskih igara mladih prisjetili djetinjstva. Zajedno s mladim sportašima, odigrali su svima poznatu igru graničara, a događaj je okupio poznate ljude iz regije, koji su, uz mnogo smijeha i zabave, ponovno doživjeli radost igre iz djetinjstva, dok su mladi sportaši uživali u prilici da igraju rame uz rame s njima. 

Tako su se u hrvatskom timu, uz Vatrene zmajčeke, četverostruke međunarodne prvake u graničaru, našli ministar turizma i sporta Tonči Glavina, olimpijka Barbara Matić, ambasadori SIM-a Predrag Mijatović i Šime Vrsaljko te Deborah Laura iz tvrtke Topps. Za Bosnu i Hercegovinu zaigrali su ministrica obrazovanja i nauke Federacije BIH Jasna Duraković, sportaši Larisa Cerić, Mehmed Baždarević, Aitor Karanka i glumac Zenit Đozić.

U ekipi Srbije tim su pojačali Zoranom Gajićem, ministrom sporta Srbije, sportašima Tijanom Boganović i Aleksandrom Kolarovim, predsjednikom Fide Arkadijem Dvorkovičem i Goricom Stojković, direktoricom franšize Coca-Cola Company za Srbiju, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju. Matijaž Han, ministar gospodarstva, turizma i sporta Republike Slovenije, sportaši Andreja Leški i Marko Simeunović, europski povjerenih za proračun i administraciju te Jure Tepina, voditelj digitalnih sadržaja CME Adria, pridružili su se graničarskom timu Slovenije.  

Program svečanog zatvaranja i All-star sports day izravno su prenosili Sport klub, Arena sport i N1 televizije. 

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, sve aktivnosti i natjecanja od prve do zadnje razine u potpunosti su besplatna, a kroz 28 godina okupile su više od 3,088.000 djece i mladih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

U Hajduk stiže čovjek koji je otkrio Musialu i Daviesa? Bilo je razgovora i s Osijekovim Botom
NAPUSTIO BAYERN U TRAVNJU

U Hajduk stiže čovjek koji je otkrio Musialu i Daviesa? Bilo je razgovora i s Osijekovim Botom

Šuška se da se radi o njemačkom stručnjaku Marcu Neppeu (38). Karijeru je završio 2014. u Alemanniji Aachen te je odmah postao skaut Bayerna
Bilić tražio susret s igračima i Gattusom, no to je odbijeno. Dva su moguća scenarija zašto
NOVI PROBLEMI?

Bilić tražio susret s igračima i Gattusom, no to je odbijeno. Dva su moguća scenarija zašto

Nikola Kalinić u javnost je iznio kako predsjednik Hajduka Ivan Bilić ne priča s trenerom Gennarom Gattusom jer se nije držao obećanja vezanih uz dovođenje pojačanja ovog ljeta