Obavijesti

Sport

Komentari 0

Barbara Matić dobila nagradu pa poručila: Neću neko vrijeme odjenuti kimono, ali idem dalje

Barbara Matić dobila nagradu pa poručila: Neću neko vrijeme odjenuti kimono, ali idem dalje
5

Nastavljen je kontinuitet osvajača medalja olimpijaca i paraolimpijaca i to nas čini jako ponosnim i obvezuje da osiguramo uvjete da nastave osvajati medalje i trofeje, kazao je predsjednik SSS Andrija Polić

VIDEO

Na prigodnoj svečanosti u splitskom Hrvatskom domu ovu srijedu obilježili su Dan splitskog sporta, tradicionalnu manifestaciju na kojoj se dodjeljuju nagrade najboljim sportašima, momčadima, timovima, trenerima i sportskim djelatnicima. I ove godine dodijeljene su najveće nagrade Splitskog saveza sportove, "Trofej Fabjan Kaliterna" te Nagrada za fair play i čestitost u sportu "Mihovil Radja". Na svečanosti su uručena i posebna priznanja splitskim sportašima, sudionicima Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu, kao i njihovim trenerima.

Dodjela priznanja splitskog saveza sportova

- Nastavljen je kontinuitet osvajača medalja olimpijaca i paraolimpijaca i to nas čini jako ponosnim i obvezuje da osiguramo uvjete sportašima da nastave osvajati medalje i trofeje - kazao je u uvodu predsjednik Splitskog saveza sportova Andrija Polić.

Dopredsjednik Saveza Toni Tomas uručio je priznanja trenerima i članovima stručnih stožera splitskih sportaša sudionika i osvajača medalja na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, Ivici Marašu, Tomislavu Marjanoviću, Dejanu Mesarovu, Marku Masteliću, Tončiju Antunoviću, Jozi Jakeliću, Marinu Siriščeviću, Ivi Babiću, Veljku Lauri, Dinku Pivalici, Rencu Posinkoviću, Juri Marelji i Vladimiru Preradoviću.  

Dodjela priznanja splitskog saveza sportova

Član Upravnog odbora Saveza Petar Metličić dodijelio je posebna priznanja sudionicima Olimpijskih igara u Parizu, atletičaru Filipu Mihaljeviću, jedriličarima Filipu Jurišiću, Eleni Vorobevoj, Palmi Čargo, judašu Zlatku Kumriću, plivaču Jeri Hribaru, taekwondoašu Ivanu Šapini, tenisačima Petri Martić i Mati Paviću, nakon čega je predsjednik Saveza Andrija Polić uručio posebna priznanja osvajačima olimpijskih medalja u Parizu, brončanoj taekwondoašici Leni Stojković, srebrnim vaterpolistima Marku Bijaču, Lorenu Fatoviću i Jerku Mariniću Kragiću te zlatnoj judašici Barbari Matić.

Dodjela priznanja splitskog saveza sportova

- Ostaje žal za porazom u finalu, ali tri finala iz tri velika natjecanja u prošloj godini su dostignuće koje će jako teško netko ikad više ponoviti u jednoj godini - kazao je Jerko Marinić Kragić.

- Neću još neko vrijeme odjenuti kimono, ali idemo dalje - kazala je Barbara Matić i izmamila veliki pljesak okupljenih.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivica Veštić uručio je priznanja trenerima i članovima stručnih stožera splitskih sportaša sudionika i osvajača medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu: Tomislavu Pruscu, Goranu Orlovu, Mladenu Tomiću, Slobodanu Glavčiću, Marku Masteliću, Luki Bakoviću, Dini Sinovčiću, Ivanu Mikuliću.

Dodjela priznanja splitskog saveza sportova

- I ja nastavljam dalje, nadam se da ćemo svi skupa ostati i dalje u vrhu i da ćemo i ubuduće postizati jednako vrijedne rezultate - kazao je osvajač bronce na Paraolimpijskim igrama u Parizu plivač Dino Sinovčić.

Posebno priznanje povodom 50. obljetnice osnutka kluba dobio je bejzbolski klub Nada, Klub dizača utega povodom 60. obljetnice osnutka kluba te Jedriličarskom klubu Labud povodom jubilarne 100. obljetnice kluba.

- Bilo bi dobro da nakon više od 100 godina bejzbola u Splitu dobijemo i pravi bejzbolski teren - nasmijao je predsjednik Nade Sergij Vujnović okupljene.

- Zdravlja, sreće i još više medalja za najtrofejniji i najsportskiji grad u svijetu zaželio je predsjednik kluba dizača Boško Čavka.

- Moglo bi se dosta toga kazati o našem klubu, ali možda je najznačajnije da je  uz Hajduka, Jadrana i Gusara baš Labud bio četvrti list u djetelini splitskog sporta, iz kojeg su kasnije krenuli i o ostali splitski jedriličarski klubovi - kazao je Žarko Dešković.

Deni Lušić i Ivo Bego

Nagrada "Mihovil Rađa" za fair play i čestitost u sportu dodijeljena je direktoru malonogometnog kluba Torcida Mariju Grubiću Kuli, dok su najveće priznanje Splitskog saveza sportova "Fabjan Kaliterna" dobili bivši nogometaš Hajduka Ivo Bego i proslavljeni vaterpolist, jedini splitski osvajač dvije zlatne olimpijske medalje Deni Lušić.

- Obećajem da ćemo ove godine donijeti naslov prvaka na Gripe - poručio je Grubić.

 - Hajduk živi vječno - kratko je kazao Ivo Bego.

 - Prijatelji su me odvukli na bazen i tako sam ostao u vaterpolu, koji je obilježio moj život. Dobiti nagradu oca splitskog sporta posebna je čast. Ovo je najvažnija nagrada u našem životu, nema veće od nagrade tvog rodnog grada. Sretan sam da sam imao jako puno sjajnih suigrača, posvećujem je svojoj obitelji... - kazao je Lušić, koji je, malo je to poznato, izvrsno igrao mali nogomet i košarku, a vrstan je podvodni ribolovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije