Obavijesti

Sport

Komentari 0

Australija - Zambija 6-5: Luda utakmica nogometašica na OI

Australija - Zambija 6-5: Luda utakmica nogometašica na OI
6

U jednoj od "najluđih" nogometnih utakmica u povijesti Olimpijskih igara, nogometašice Australije su pobijedile Zambiju 6-5. Kanada je svladala i domaćina Francusku i unatoč oduzimanju šest bodova u igri je za prolaz

VIDEO

Nogometašice Španjolske i SAD osigurale su prolaz u četvrtfinale olimpijskog turnira u Parizu nakon što su u susretima 2. kola ostvarile i druge pobjede. Španjolska je u susretu C skupine porazila Nigeriju sa 1-0, a gol odluke zabila je Alexia Puttelas u 85. minuti. U drugom susretu iz ove skupine nogometašice Japana pobijedile su Brazil sa 2-1 postigavši oba gola u sudačkoj nadoknadi.

Brazilke su povele u 56. minuti golom Jheniffer, no japanske ekipa je u sudačkoj nadoknadi okrenula rezultat. Prvo je Saki Kumagi u trećoj minuti nadoknade izjednačila iz jedanaesterca, a tri minute kasnije Momoko Tanikawa je donijela pobjedu Japanu. Španjolska vodi sa šest bodova, Japan i Brazil imaju po tri boda, dok je Nigerija na začelju bez bodova.

Dalje idu i Amerikanke koje su u susretu B skupine deklasirale Njemačku sa 4-1. Sophia Smith (11, 44), Mallory Swanson (26) i Lynn Williams (89) zabile su za pobjedničku ekipu, dok je za njemačku vrstu gol postigla Giulia Gwinn (22).

U drugom susretu u jednoj od "najluđih" nogometnih utakmica u povijesti Olimpijskih igara, nogometašice Australije su pobijedila Zambiju sa 6-5.

Football - Women's Group B - Australia vs Zambia

Zambija je na poluvremenu vodila protiv Australije sa 4-2, no "Matildas", kako glasi nadimak australskih nogometašica, su u nastavku okrenule rezultat ostvarivši pobjedu 6-5.

Počelo je "vatreno". Barbara Banda je već u prvoj minuti dovela Zambiju u vodstvo. Izjednačila je Alanna Kennedy u sedmoj minuti, no uslijedila su dva zambijska gola. Racheal Kundananji je u 21. zabila za 2-1, da bi Banda u 33 povisila na 3-1. Hayey Raso je u 35. smanjila na 2-3, a Banda svojim trećim golom u sudačkoj nadoknadi pogodila za 4-2.

Football - Women's Group B - Australia vs Zambia

Nakon ludih 45 minuta uslijedilo je jednako zanimljiv nastavak. Kada je Kundananji u 56. zabila za 5-2 činilo se kako će Zambija do prvih bodova.

No, uslijedio je nevjerojatan obrat. Michelle Heyman je u 58. pogodila za 3-5, potom je Stephanie Catley golovima u 65. i 77 (11m). izjednačila da bi Heyman u sudačkoj nadoknadi zabila za 6-5 i pobjedu Australije.

Football - Women's Group B - Australia vs Zambia

Premda je na ovoj utakmici postignuto čak 11 golova to ipak nije rekord ženskog nogometnog turnira na olimpijskim igrama. Nizozemske su u Tokiju pobijedile Zambiju sa 10-3.

Najveću pobjedu ostvarile su njemačke nogometašice protiv Kine sa 8-0 u Ateni 2004. godine, dok je Danska pobjeda sa 17-1 protiv Francuske u Londonu 1908. najveća u muškoj konkurenciji.

Na ljestvici vodi SAD sa 6 bodova, Njemačka i Australija imaju po tri boda, a Zambija je na dnu bez bodova.

Australia v Zambia - Women's Paris 2024 Olympic Games - Group B

U derbiju večeri aktualne olimpijske pobjednice Kanađanke su pobijedile Francusku sa 2-1 golom Vanesse Gilles u 12. minuti nadoknade. Francuska je povela u 42. minuti preko Marie Katoto, a izjednačila je Jessie Fleming u 58. minuti. Gol nade za Kanadu zabila je Gilles. Naime, Kanada je zbog afere s dronovima kažnjena oduzimanjem šest bodova, a premda je ostvarila dvije pobjede nalazi se na dnu ljestvice bez bodova. Vode Kolumbija i Francuska sa po tri boda, a na nuli je i Novi Zeland.

U četvrtfinale idu dvije najbolje ekipe iz svake od tri skupine, te dvije trećeplasirane ekipe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane
NEMAJU POHVALNE RIJEČI

Poljaci zgroženi Osijekom: Vrijeme kao da je stalo, zračna luka je poput školske dvorane

Zato, kada dođete u Opus Arenu osjetite prije svega veliki kontrast između najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj i grada u kojemu modernog nema nigdje, dodao je poljski novinar Jacob Seweryn

Hrvatska - Poljska: Gdje gledati uživo važnu utakmicu iz Osijeka
PRIJENOS OD 20.45

Hrvatska - Poljska: Gdje gledati uživo važnu utakmicu iz Osijeka

Stalno su dvojbe i polemike što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj, ja ga ne vidim! Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim, rekao je Zlatko Dalić na temu Perišića
U Osijeku neće proći dojam, samo bodovi! Dalić vraća stari sustav i 'zaleđenog' dinamovca?
KAKO NA POLJSKU?

U Osijeku neće proći dojam, samo bodovi! Dalić vraća stari sustav i 'zaleđenog' dinamovca?

Plus+ Hrvatska pet i pol godina nije pobijedila u Osijeku! Poljacima je zbog ozljede otpao Buksa, i to nakon što je u Škotskoj ušao umjesto (lakše) ozlijeđenog Lewndowskog. A Dalić na klupi ima nekoliko asova koje nije koristio u Lisabonu