Obavijesti

Sport

Komentari 0

Australci pred ispadanjem prvi put u povijesti, prolazak čekaju JAR, Novi Zeland, Francuska...

Australci pred ispadanjem prvi put u povijesti, prolazak čekaju JAR, Novi Zeland, Francuska...
7

Uoči posljednjega kola grupne faze četvrtfinale su osigurali samo Wales i Engleska. Evo kalkulacija kome što treba u zadnjem kolu...

VIDEO

Četiri su reprezentacije, po jedna u svakoj skupini, svoje odigrali. Ali samo Čileanci i Namibijci mogu kući iz Francuske, svi se ostali još za nešto bore ili iščekuju rezultate drugih momčadi. Na Svjetskom prvenstvu ragbijaša pred nama je ludnica zadnjega kola!

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine nastavit će lov na pehar, a uoči posljednjega kola to su osigurali jedino Wales i Engleska. Dok će trećeplasirani dobiti izravno mjesto na sljedećem SP-u, 2027. u Australiji.

Pokretanje videa...

Ragbi 7 reprezentacija 00:40

U slučaju istog broja bodova, odlučuje međusobna utakmica, a ako se stvori krug više reprezentacija s istim brojem bodova, razlika poena može odlučiti poredak.

Evo što kome treba u zadnjem kolu...

Rugby World Cup 2023 - Pool C - Australia v Portugal

Skupina A

Preostale su utakmice Novi Zeland - Urugvaj te Fracuska - Italija. Francuska će osvojiti skupinu ako ne izgubi, dok Italiji za prolazak treba pobjeda nad domaćinom. Novi Zeland sigurno će proći pobjedom uz bonus bod nad Urugvajem, ali proći će čak i u slučaju poraza, ako Urugvaj pritom ne osvoji bonus bod, a Francuska pobijedi Italiju. No, pobjeda s bonus bodom, uz poraz Francuza, All Blacksima donosi prvo mjesto u skupini.

Ako Francuzi izgube od Talijana, čak i bez bonus boda azzurra, a Novi Zeland očekivano svlada Urugvaj, domaćini će ispasti.

Poredak: Francuska 13 bodova (3 utakmice), Novi Zeland 10 (3), Italija 10 (3), Urugvaj 5 (3), Namibija 0 (4)

Rugby World Cup 2023 - Pool C - Australia v Portugal

Skupina B

Preostale utakmice su Irska - Škotska te Tonga - Rumunjska. Irska će osvojiti skupinu ako pobijedi, remizira, čak i izgubi s manje od četiri poena razlike. No ako Škotska pobijedi i pritom ostavi Irce bez bonus boda, Irska će ispasti. A ako sve tri momčadi završe sa po 15 bodova, pobjednik skupine bit će ona s najboljom razlikom poena, a kao drugi će u četvrtfinale onaj tko je pobijedio međusobnu utakmicu s trećim.

Poredak: JAR 15 bodova (4 utakmice, razlika poena +117), Irska 14 (3, +122), Škotska 10 (3, +97), Tonga 0 (3), Rumunjska 0 (2)

Rugby World Cup 2023 - Pool C - Australia v Portugal

Skupina C

Preostale utakmice su Wales - Gruzija te Fidži - Portugal. Wales je izborio prolazak i bod mu je dovoljan da ostane na čelu. Fidžiju, pak, treba samo bod da prođe skupinu kao drugi, a jedino ako Fidži izgubi od Portugala i ne osvoji ni bonus bod, Australci će proći. Dakle, tek su teoretske šanse da Australija prvi put u povijesti ne ispadne u prvom krugu SP-a.

Poredak: Wales 14 (3), Australija 11 (4), Fidži 10 (3), Gruzija 3 (3), Portugal 2 (3)

Rugby World Cup 2023 - Pool C - Australia v Portugal

Skupina D

Preostale utakmice su Engleska - Samoa te Japan - Argentina. U ovoj skupini najmanje je kombinacija: Englezi će sigurno kao prvi u četvrtfinale, a s drugog će mjesta u nokaut fazu pobjednik okršaja Japana i Argentine. Ako završi nerješeno, Argentina će proći zbog bolje razlike poena.

Poredak: Engleska 14 (3), Argentina 9 (3), Japan 9 (3), Samoa 6 (3), Čile 0 (4)

Parovi četvrtfinala su: C1 - D2 (trenutačno Wales - Argentina), B1 - A2 (trenutačno Irska - Novi Zeland), D1 - C2 (trenutačno Engleska - Australija) te A1 - B2 (trenutačno Francuska - JAR).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima