Obavijesti

Sport

Komentari 85

ANKETA Sve Hajdukove blamaže u Europi: Shelbourne, Gzira, Tobol. Koji poraz je najbolniji?

ANKETA Sve Hajdukove blamaže u Europi: Shelbourne, Gzira, Tobol. Koji poraz je najbolniji?

Hrvatski klubovi u povijesti imali su nekoliko bizarnih ispadanja, a u njima prednjači Hajduk. Splitski klub ispadao je od poluamatera s Malte, a najnovija sramota je poraz od Ružomberoka

VIDEO

Hajduk je u četvrtak izgubio od Ružomberoka i time neslavno završio još jednu europsku kampanju. Nova je to blamaža splitskog kluba, koji kontinuirano frustrira vlastite navijače. Daleko prije prelaska na 'socios model', Hajduku su se događala ispadanja koja nikako nisu ispunjavala očekivanja Dalmacije. No, nije Hajduk jedini klub koji je u povijesti ispadanja od autsajdera; Rijeka i Dinamo također nose bolne poraze u svojim europskim kampanjama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kaos na Poljudu: Navijači htjeli upasti u svečanu ložu i gađali predsjednika Hajduka 00:36

Nakon gotovo svake od tih blamaža, treneri su bili smijenjeni odmah ili su, izgubivši povjerenje uprave, vrlo brzo napustili klub u narednim tjednima.

Famozni dolazak vanzemaljaca

Dunaferr 2000/01: Srpanj i kolovoz donijeli su početnu fazu Lige prvaka. Na Poljudu je rezultat bio šokantnih 2-0 za Mađare, a u uzvratu 2-2, što je značilo "zbogom Europo". Na klupi je sjedio legendarni Nadoveza, a igrali su Pletikosa, Slaven i Mate Bilić, Musa, Darko Miladin, Ivan Leko, Andrić, Bubalo, Sablić, i Vik Lalić.

Na tribini zagužvalo, a i na terenu tenzije: Igrač Hajduka dobio je crveni karton...
Na tribini zagužvalo, a i na terenu tenzije: Igrač Hajduka dobio je crveni karton...

Shelbourne 2004/05: Ljetni uvod u Ligu prvaka pretvorio se u dalmatinski nogometni horor s irskim pečatom. U Splitu je rezultat bio teških 3-2, a u Dublinu, 4. kolovoza 2004., Shelbourne je slavio s 2-0. Trener je bio Katalinić, a na travnjaku su igrali Vejić, Kale, Pralija, Carević, Blatnjak, Filekovič, i Neretljak.

Debrecen 2005/06: Još jedan pokušaj ulaska u Ligu prvaka, no Hajduk s Ćirom Blaževićem na klupi doživio je ukupno osam primljenih golova: 0-3 u Mađarskoj i 0-5 na uzvratu u Splitu. Samo godinu dana nakon Shelbournea, ovaj put s Nikom Kranjčarom u momčadi.

'Kome zviždiš, prvi put si tu': Navijačicu Hajduka naljutili zvižduci, svađala se na tribini...
'Kome zviždiš, prvi put si tu': Navijačicu Hajduka naljutili zvižduci, svađala se na tribini...

Dila Gori 2013/14: U trećem pretkolu Europske lige Hajduk se suočio s gruzijskim Dila Gori. Splićani su dva puta poraženi rezultatom 0-1, prvo na Poljudu, a zatim i u Tbilisiju. Trener je bio Tudor, a momčad su činili Lovre Kalinić, Caktaš, Maloča, Pašalić, Milović, Tino-Sven Sušić, Maglica, i Goran Jozinović.

Split: 3. pretkolo Europske lige, HNK Hajduk - FC Dila Gori

Gzira United 2019/20 - najveća blamaža od 1911, navijači na travnjaku i u pokušaju upada u ložu, trener koji ne daje trenutačnu ostavku, nove Uefine sankcije za vratom, pogubljeni pogledi aktera i Uprave... 2-0 na Malti, 1-3 na Poljudu. Poznato je naslov jednih novina "Kladionice tvrde: veće su šanse da večeras vidite vanzemaljca nego poraz Bijelih" koji je u međuvremenu zadobio kultni status među navijačima. Maltežani spadaju na samo dno europskog nogometa, igrači su im poluprofesionalci i kao takvi stigli su na Poljud, okrenuli zaostatak i prošli dalje. Ne-do-pu-sti-vo.

Tobol 2021/22: Nakon što je Hajduk doma pobijedio 2-0, u Kazahstanu je Tobol brzo preokrenuo rezultat na 3-0. Sahiti je spasio Splićane u 94. minuti, ali su kasnije u produžecima ipak ispali iz kvalifikacija za Konferencijske lige. Ova situacija dovela je do smjene trenera Jensa Gustafssona tri mjeseca kasnije.

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Englezi prognozirali: Gattusu u Hajduku dajemo četiri mjeseca
Englezi prognozirali: Gattusu u Hajduku dajemo četiri mjeseca

Ružomberok 2024/25: Slovaci nisu pokazali puno u dvije utakmice, ali ni Hajduk nije impresionirao. Ružomberok je došao na Poljud s ciljem obrane rezultata iz prve utakmice (0-0), a jedinu prijetnju stvarali su iz prekida, iz kojeg su i zabili. Šarlija je nespretno, nehotično i ponajviše tragikomično pogodio vlastitu mrežu i izbacio Hajduk iz borbe za Europu. Momčad Gennara Gattusa, deset puta skuplja od slovačkog suparnika, nije opravdala očekivanja. Ovo će vjerojatno biti veliki uteg za nastavak sezone, pa ne bi trebalo čuditi ako uprava uskoro smijeni Gattusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 85

VIDEO

Ovo je Dalićev sastav za Škote? Promjena u napadu, Luka Sučić u glavnoj ulozi, senator na klupi
'VATRENIH' 11

Ovo je Dalićev sastav za Škote? Promjena u napadu, Luka Sučić u glavnoj ulozi, senator na klupi

Plus+ Duje Ćaleta-Car odlično je iskoristio svoje minute u rujnu protiv Portugala i Poljske pa bi ove subote mogao imati prednost ispred Martina Erlića. Perišića najvjerojatnije još jednom čeka klupa...

Pogledajte svlačionicu u Zenici koja čeka njemačke zvijezde: 'Kao da igraju neku seosku ligu'
OVO NISU OČEKIVALI

Pogledajte svlačionicu u Zenici koja čeka njemačke zvijezde: 'Kao da igraju neku seosku ligu'

Ljepše je od školskih terena. Imali smo manju svlačionicu u Stuttgartu kada se stadion obnavljao. Ali ja ću se ipak tuširati ovdje, rekao je golman njemačke reprezentacije Alexander Nübel