Obavijesti

Sport

Komentari 101

ANKETA Je li Rakitićev dolazak najveći transfer u HNL-u ikada?

Dolazak takvih imena, ma i povratak bivših igrača, odašilje poruku Europi i svijetu o jačini našeg prvenstva. Brojna velika imena dolazila su u hrvatsku ligu, samo jedan može ponijeti titulu najvećeg ulaznog transfera

VIDEO

U subotu kasno uvečer dogodio se jedan od najvećih ulaznih transfera u povijesti HNL-a. Ivan Rakitić (36) postao je novi igrač Hajduka, u transferu koji je zaludio sve navijače splitske momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Fabrizio Romano potvrdio: Ivan Rakitić novi je igrač Hajduka! 00:47

Osim Rakitića, prethodno najzvučnije ime svakako je bio transfer Ivana Perišića (35) također u Hajduk. Dolazak igrača takvog renomea, što su i on i Raketa, je zaista velika stvar za hrvatski nogomet, za samu ligu i za sve ostale klubove. Jer, primjerice, nije bilo otočkog medija koji nije bio prenio da je Perišić prešao u Hajduk, kao što sada i Španjolci prenose istu stvar za Rakitića.

Jačanje HNL-a

Dolazak takvih imena, ma i povratak bivših HNL igrača, odašilje poruku Europi i svijetu o jačini naše lige. Svi znaju za hrvatske reprezentativce koji su osvajali srebra i bronce na najvećim smotrama, puno ljudi zanima gdje će ti isti igrači nastaviti karijeru.

A kada se umjesto nekih klubova iz "lige petice" pojave jedan Hajduk, Dinamo, Rijeka ili Osijek... Prosječnom europskom navijaču to ne znači puno, ali itekako znači za porast i jačanje imena same hrvatske lige u Europi.

Ovo su najzvučniji transferi HNL-a: Marić se umirovio zbog 'nekog' Luke, Štimac 'oteo' Niku
Ovo su najzvučniji transferi HNL-a: Marić se umirovio zbog 'nekog' Luke, Štimac 'oteo' Niku

Anketa: Koji je najveći ulazni transfer u HNL-u?

Uz Raketu i Periju, povratak Roberta Prosinečkog u HNL svakako je najzvučniji ulazni transfer u povijesti naše lige. Povratak Žutog na Maksimir, koji je prethodno nosio dresove divova RealaBarcelone, europskog prvaka Crvene zvezde, bio je do dan danas najiščekivaniji povratak nekog igrača zagrebačke momčadi. Slično kao što se sada čeka Luka Modrić, no pitanje je hoće liga dinamovci ikada dočekati.

Kako god, na dočeku Roberta Prosinečkog se podno zapadne tribine okupilo nekoliko tisuća navijača, a momčad je pod njegovim vodstvom 1998. prvi put ušla u Ligu prvaka, zamalo i prošla skupinu.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 101

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne