Obavijesti

Sport

Komentari 57

ANKETA Karoglana maknuli zbog Leke, a sada ga mijenja. Je li to dobar potez Hajduka?

ANKETA Karoglana maknuli zbog Leke, a sada ga mijenja. Je li to dobar potez Hajduka?

Statistički gledano, Karoglan je radio sjajan posao na Poljudu, no pitanje je može li on razbuditi kvalitetnu, skupu, ali i izgubljenu momčad koja je izgubila kurs.

VIDEO

U juniorima imamo kontinuitet, energiju koja je važna. Imamo i rezultat i atmosferu. Nedostaje nam taj dio sa seniorima. Dugo smo neuspješni, rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić u travnju ove godine nakon što su 'bili tići' izborili finale juniorske Lige prvaka.

Pokretanje videa...

Hajduk navijači 00:41

Dok zaziva kontinuitet, predsjednik Hajduka radi upravo suprotno. Vrti se u krug i traži prečac preko duge ceste kojoj nema kraja. Otkako je prije tri godine imenovan na čelnu poziciju Majstora s mora, Jakobušić je promijenio osam trenera! Hari Vukas, Boro Primorac kao kratkoročno rješenje pa Paolo Tramezzani, Jens Gustafsson, Valdas Dambrauskas, Mislav Karoglan, Ivan Leko pa opet Mislav Karoglan!

Split: Utakmica HNK Hajduk i NK Osijek u 12. kolu Prve HNL

Premda je najmanji uzorak, najuspješniji od njih svih bio je upravo - Karoglan. Došao je kao zamjena za Dambrauskasa koji je smijenjem u rujnu prošle godine i u 12 utakmica slavio osam puta i četiri puta remizirao. Dakle, jedini nije izgubio. No, Ivan Leko je bio tiha patnja navijača i predsjednika Jakobušića pa su maknuli Karoglana nakon kraja jesenskog dijela sezone i otvorili mjesto za Leku. Karoglan je ostao u klubu kao savjetnik Lukši Jakobušiću pa je na početku ove sezone preselio na klupu Istre. Tamo se zadržao tek tri kola. 

Slaven Belupo i Hajduk sastali se u 17. kolu SuperSport HNL-a

Hajduk je prošlu sezonu zaključio s osvojenim Kupom i drugim mjestom, no jasno je da navijače zadovoljava samo naslov prvaka. S takvim ciljevima ušlo se u novu sezonu, pojačao se budžet kako bi se ojačala momčad, no Hajduk je zapravo iz utakmice u utakmicu bivao sve slabiji.

Split: Susret 14. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Dinama

Pet pobjeda u nizu na početku prvenstva stvorilo je neviđenu euforiju oko kluba, no nju su raspuhali porazi od Istre i Gorice, a novi porazi od Rijeke i Osijeka dali su do znanja čelnicima da je Lekin Hajduk zalutao. Igra je bila jako loša i četiri poraza u posljednjih šest utakmica bili su dovoljan razlog za novu smjenu na Poljudu. Presudio mu je poraz od Osijeka. 

I kako dalje? Čelnici su odlučili vratiti Karoglana kojeg su maknuli zbog Leke. Statistički gledano, Karoglan je radio sjajan posao na Poljudu, radio je u klubu kao pomoćni trener Jensu Gustafssonu i Valdasu Dambrauskasu. Savršeno poznaje stanje, no pitanje je može li on razbuditi kvalitetnu, skupu, ali i izgubljenu momčad koja je izgubila kurs.

Pitamo vas, je li imenovanje Karoglana dobar potez čelnika Hajduka?

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 57

VIDEO