ANKETA Dalić je opet produljio rok Vlašiću. Treba li ga čekati? | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 71

ANKETA Dalić je opet produljio rok Vlašiću. Treba li ga čekati?

ANKETA Dalić je opet produljio rok Vlašiću. Treba li ga čekati?
5

Treba nam kohezija, teško je dovesti na Euro nekoga tko nikada nije bio s nama. Nitko nije kvalitetom se toliko nametnuo da bih to napravio, rekao je Dalić, koji je na pretpoziv stavio veznjake Jakića, Fruka, Sigura i P. Sučića

VIDEO

Kakvo je stanje s Nikolom Vlašićem? Bilo je to jedno od pitanja Zlatku Daliću nakon što je objavio popis igrača za Europsko prvenstvo i na njemu je osvanulo Vlašićevo ime, iako se Torinov igrač ozlijedio neposredno prije. Izbornik je ovako objasnio svoj izbor:

Pokretanje videa...

split doček vatrenih livaja na pozornici 01:49

- Oporavak Nikole Vlašića ide jako dobro. Stalno se čuje s našim liječnicima i s Lukom Milanovićem. Dogovor je da do 1. lipnja bude spreman maksimalno. Ako ne bude spreman do tad, on će reći iskreno što osjeća, mi ćemo ga vratiti kući. Takav je dogovor. Pa bismo pozvali nekog s pretpoziva ako neće moći.

Kakvo je stanje s Nikolom Vlašićem?, pitali smo ponovno izbornika u nedjelju, kada je taj rok prošao, a Niksi je s reprezentacijom odradio svega dva treninga.

KATAR 2022 - Nakon 90 minuta nemamo pobjednika, Hrvatska i Brazil idu u produžetke

- Zadnji rok nam je 7. lipnja, neka tako ostane, volio bih da ostane s nama. Puno se priča, može ovaj ili onaj, ali želim imati momčad s kojom sam prošao kvalifikacije, imati to zajedništvo. Sve što smo napravili, bilo je zbog toga. Želim da je Vlašić s nama, treba nam ta kohezija, teško je dovesti na Euro nekoga tko nikada nije bio s nama. Nitko nije kvalitetom se toliko nametnuo da bih to napravio. Gledam i zasluge i zajedništvo, vjerujem da će Nikola biti dobar, da neću mijenjati svoju odluku - odgovorio je Dalić.

Vlašić (26) je trenirao u Splitu, uz program stožera "vatrenih", ali i nadzor oca Joška. A Dalić je očigledno promijenio plan i još jedanput prolongirao rok dokad će čekati Niksija. Do kraja, do kad mora Uefi predati popis.

Serie A - Atalanta v Torino

Vlašić je dva treninga u Rijeci odradio odlično i svi su uvjereni da će biti spreman. Pri čemu je znakovita Dalićeva izjava da ga želi imati u ekipi pod svaku cijenu zbog zajedništva. Niksi nije lider kao Modrić, nije zabavljač kao Vida, ali puno znači za pozitivnu atmosferu u momčadi. A i više je puta ušao i donio energiju, impuls.

U 55 utakmica za Hrvatsku zabio je osam golova uz tri asistencije. Samo je 25 puta bio u prvih 11, a svega je devet puta na terenu proveo svih 90 minuta. Posljednji put još 1. rujna 2021. u kvalifikacijskom remiju u Rusiji 0-0.

Hrvatska u Beču igra ključnu utakmicu s Austrijom za Final Four Lige nacija

Dalić jako cijeni Vlašićev pozitivan duh i karakter, a na terenu njegovu svestranost, jer može pokriti više pozicija.

No, znakovite su i riječi da se nitko od igrača s pretpoziva nije nametnuo dovoljno da izbornik prelomi i odrekne se Vlašića. Pretpoziv su, podsjetimo, od veznih igrača dobili Jakić, Fruk, Sigur i Petar Sučić.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 71

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...
OLMO IGRAČ UTAKMICE

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...

Iako je Španjolska pobijedila, ostat će sporna situacija iz 106. minute u kojoj je Cucurella rukom blokirao udarac Musiale. Sudac je ostao nijem i ostaje dojam da je Njemačka teško oštećena...