Obavijesti

Sport

Komentari 15

Alves ima najnižu moguću plaću u La Ligi, ali daleko je od 1 eura

Alves ima najnižu moguću plaću u La Ligi, ali daleko je od 1 eura
4

Xavi Hernández u Barceloni zarađuje gotovo dvostruko manje nego što je imao Ronald Koeman, i to nakon smanjenja ugovora. A iskusni Brazilac mjesečno će zarađivati poprilično malu svotu za tako velik klub

VIDEO

Vrhunski su nogometaši jako dobro plaćeni. Leo Messi u PSG-u zarađuje 30 milijuna eura godišnje. Cristiano Ronaldo u Manchester Unitedu oko 23 milijuna eura. Dinamovac Dominik Livaković i hajdukovac Marko Livaja, primjerice, imaju oko 600.000 eura godišnjih primanja.

Dani Alves (38) vratio se u Barcelonu nakon pet godina potpisavši prošli tjedan ugovor do kraja sezone, a pravo nastupa imat će tek od Nove godine zbog pravila o registraciji u španjolskom nogometu.

POGLEDAJTE VIDEO: Camp Nou u Barceloni

Pokretanje videa...

Camp Nou, stadion Barcelone 01:57

Ista pravila u La Ligi nalažu i minimalne plaće za igrača pa tako tvrdnja da će Alves zarađivati svega jedan euro tjedno, o čemu je pisao katalonski Sport, ipak nije točna.

Dani će, piše La Vanguardia, imati plaću od 155.000 eura godišnje. Prevedeno, za pola godine dobit će 77.500 eura, a mjesečno oko 12.900 eura ili nešto manje od 100.000 kuna.

- Čast je i zadovoljstvo vratiti se ovdje i biti opet s vama. Došao sam učiti, došao sam u novi svijet. Znam što ovaj klub i ovaj dres predstavljaju. Bio sam u mnogim zemljama, a ovo je najbolje mjesto da učinite velike stvari, da živite - rekao je Alves na predstavljanju.

FC Barcelona unveil Dani Alves

Alves je pod svaku cijenu htio aktivirati karijeru nakon što je ljetos osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama pa napustio Sao Paulo zbog - neplaćenih računa. A onda došao u Barcelonu, koja ima ogromnih problema s plaćama.

Štoviše, Katalonci u siječnju ne mogu ponuditi nikakvu plaću novim igračima ne uspiju li prodati neke od njih.

FC Barcelona unveil Dani Alves

Ni blizu Koemanu!?

Xavi je s novom trenerskom ekipom na Camp Nouu dobio ugovor na 3,9 milijuna eura godišnje, što je gotovo upola manje nego što je imao Ronald Koeman, i to nakon smanjenja plaće (7,5 milijuna). Za usporedbu, Julian Nagelsmann u Bayernu zarađuje 20 milijuna eura godišnje, kao i Carlo Ancelotti u Realu, Max Allegri u Juventusu i Mauricio Pochettino u PSG-u.

FILE PHOTO: Barcelona

Diego Simeone u Atléticu je rekorder s plaćom od 40 milijuna eura bruto (oko 22 neto). I Pep Guardiola u Manchester Cityju prema posljednjem ugovoru zarađuje 22 milijuna eura godišnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić