Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ajduković igra meč karijere s Nadalom. Evo gdje pogledati

Ajduković igra meč karijere s Nadalom. Evo gdje pogledati

Duje Ajduković (23) u polufinalu ATP 250 turnira u Bastadu igra protiv Rafaela Nadala (38), jednog od najvećih igrača koje je tenis ikada imao

VIDEO

U Bastadu je već ostvario više ATP pobjeda nego u cijeloj karijeri čime je osigurao glavni ždrijeb Umaga koji ga je, potom, spojio s teškim protivnikom. Igrat će protiv talijanskog predstavnika Luciana Darderija, 35. tenisača svijeta.

No, prije toga - poslastica. I velika čast, prije svega. Duje Ajduković (23) u polufinalu ATP 250 turnira u Bastadu igra protiv Rafaela Nadala (38), velikog Španjolca za kojeg je suvišno trošiti riječi. Rafa se, ustvari, u Švedskoj uigrava za Olimpijske igre gdje će nastupati u singlu, ali i u paru s Carlosom Alcarazom.

Dvije top 100 pobjede

No, pustimo Rafu na trenutak. "Veća njuška" ove priče je mladi Splićanin koji je do polufinala zemljanog turnira u Švedskoj ostvario dvije pobjede protiv top 100 tenisača. Bio je bolji od Monteira i Kotova te će u meču karijere dobiti šansu pobijediti jednog od najvećih koje je ovaj sport uopće imao.

Nadal je ovaj turnir u Bastadu osvojio davne 2005. godine, a ovo mu je prvo polufinale nakon Wimbledona 2022. godine kada je i prije početka meča predao dvoboj Australcu Kyrgiosu.

Ajduković igra za prvo ATP finale

A Ajduković će igrati za svoje prvo ATP finale ikada i cijela Hrvatska će biti uz njega. Pobjednik ovoga meča će na boljeg iz ogleda Argentinca Thiaga Agustina Tirantea i Portugalca Nune Borgesa.

A prijenos spektakl na zemlji moći ćete uživo gledati na kanalima Sport Kluba! Meč će ići na drugom kanalu (Sport Klub 2) i počinje u 13 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Zadnji dan prijelaznog roka u Hrvatskoj: U Goricu stiže veznjak iz engleskog prvoligaša
PRATITE TRANSFERE

UŽIVO Zadnji dan prijelaznog roka u Hrvatskoj: U Goricu stiže veznjak iz engleskog prvoligaša

Prijelazni rok u HNL-u traje do 5. rujna. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast
PRIČA DIVCA I PETROVIĆA

Bili su prijatelji, a onda je oteo hrvatsku zastavu pa i nagazio Dražena. Sad mu je odao počast

Zajedno su godinama dominirali svjetskom košarkom kao suigrači, ali rat je zauvijek razdvojio Petrovića i Divca. Srbin mu nije došao na sprovod, a poslije 12 godina sreo mu je majku. Sada je došao u Zagreb na memorijalnu utakmicu u spomen na Dražena