Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ajax okrenuo leđa 'vatrenom': Sosa je doživio novo poniženje

Ajax okrenuo leđa 'vatrenom': Sosa je doživio novo poniženje

Ne kažem da je odluka najbolja, ali klub stoji iza mene, rekao je trener Ajaxa Francesco Farioli potvrdivši da je klub otpisao hrvatskog beka. Talijan je Borni osobno rekao da na njega ne računa

VIDEO

Teški dani su pred hrvatskim reprezentativnim bekom Bornom Sosom (26). Lošija forma protekle sezone koštala ga je sigurnog mjesta u startnoj postavi 'vatrenih' na Euru, a potom i daljnjeg angažmana u matičnom klubu. Prije desetak dana pisali smo da je nizozemski velikan Ajax precrtao hrvatskog igrača i da ga je poslao u drugu momčad. S njim su tamo završili i Benjamin TahirovićSilvano Vos i Owen Wijnda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Joško Gvardiol o Sosi: Borna je najzgodniji 00:42

Četverostruki osvajač Lige prvaka u ponedjeljak je imao službeno predstavljanje igrača. Na pozornicu su se popeli svi osim ranije navedenog četverca. Borne Sose nije bilo niti na vidiku.

Što se događa sa Sosom?

Sve je krenulo nizbrdo kada je Sosa svlačionicu Stuttgarta zamijenio Ajaxovom. Hrvatski bek jednostavno se nije navikao na novu sredinu i zahtjeve tadašnjeg trenera, a kasnije ga je Francesco Farioli u potpunosti prekrižio. Talijan je poručio da su svi igrači kojih nema na prodaju i da ih Ajax neće pokloniti besplatno, već da za njih očekuje određene iznose. I da je to bila njegova odluka.

- Ne kažem da je odluka najbolja, ali klub stoji iza mene - poručio je 35-godišnjak koji je ovoga ljeta preuzeo užarenu klupu posrnulog velikana.

- To nikada nije lako. Volim sve što podrazumijeva posao trenera osim ovoga. No, moramo biti iskreni, mislim da je ovo najbolje za sve - dodao je i pojasnio da je svoju odluku priopćio otpisanim igračima.

Borna ima ugovor do 2028. godine

Sosa je u redove nizozemskog velikana stigao nakon vrlo uspješne epizode u Stuttgartu gdje se prometnuo u jednog od najboljih bočnih igrača lige. U njemačkom klubu odigrao je 115 utakmica i 35 puta asistirao što su odlične brojke za beka. Ajax ga je platio osam milijuna eura, a sa Sosom potpisao ugovor do 2028. godine.

No, prošla sezona nije bila dobra niti klubu niti Sosi. Ustvari, 'kopljanici' su proživjeli jednu od najgorih sezona u svojoj povijesti pa se Sosa, zajedno s Josipom Šutalom koji je u konačnici najviše i odigrao od naših igrača, i Jakovom Medićem.

Sosa je uglavnom ulazio s klupe, a prošle sezone je u 27 nastupa za Ajax asistirao pet puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!
NOVI IZAZOV

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!

Perišić je bio blizu Monze, čak je i gledao njihovu utakmicu protiv Intera, ali na kraju je dobio ponudu nizozemskog prvaka PSV-a koju je prihvatio

Gdje gledati Bayern - Dinamo i Hajduk u Grubišnom Polju. Futsal 'vatreni' protiv Brazila
TV VODIČ

Gdje gledati Bayern - Dinamo i Hajduk u Grubišnom Polju. Futsal 'vatreni' protiv Brazila

Juniori Dinama od 16 sati igraju protiv vršnjaka iz Bayerna u prvom kolu Lige prvaka mladih, dok pola sata nakon njih na teren u Grubišnom Polju izlazi Hajduk. Futsal 'vatrene' čeka spektakl protiv Brazila u drugom kolu SP-a