Obavijesti

Sport

Komentari 13

AEK objavio upute za navijače uoči Dinama: Nemamo pravo na grešku. Ovo je za Michalisa...

AEK objavio upute za navijače uoči Dinama: Nemamo pravo na grešku. Ovo je za Michalisa...

Grci su se naučili pameti nakon velikih propusta pa su poduzeli maksimalne sigurnosne mjere kako se to više ne bi ponovilo. Na utakmici AEK-a i Dinama u subotu na snazi su rigorozne mjere

VIDEO

Odnosi između AEK-a i Dinama iznimno su napeti zbog tučnjave otprije tjedan dana u Ateni i smrti navijača Michalisa Katsourisa pa se radi sve kako bi se spriječila takva tragedija u budućnosti.  

Pokretanje videa...

boysi trening reel 00:55

Hrvatska policija nije ništa htjela prepustiti slučaju pa je poduzela rigorozne mjere kako utakmica Dinama i AEK-a, koja se igrala u utorak, prošla bez incidenata. Policija je u stopu pratila AEK-ov bus do hotela, stadiona i aerodroma, a područje oko Maksimira, kao i cijeli grad, bili su pod maksimalnom prismotrom interventne i specijalne policije. Hrvatska policija položila je ispit. 

Zagreb: Interventna policija pazi na sigurnost u blizini Dinamovog stadiona

A iste mjere sada dinamovce čekaju u Ateni. U subotu od 20.45 gostovat će na OPAP areni u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. Nakon svega što se dogodilo prošlog tjedna, 'modre' čeka pakleno okruženje i neprijateljska atmosfera. Moraju nadoknaditi poraz od 2-1 iz prve utakmice. 

Susret Dinama i AEK-a u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka

Grci su se naučili pameti nakon velikih propusta pa su poduzeli maksimalne sigurnosne mjere kako se to više ne bi ponovilo. Osjetio je to na svojoj koži i Hajduk koji je gostovao u Solunu, a mjere u Ateni će u subotu biti još rigoroznije. Uefa je još uoči prve utakmice na Maksimiru jasno dala do znanja i AEK-u i Dinamu da će drastično kazniti svaki sigurnosni propust, bila to baklja, petarda, neprimjereno skandiranje, rasizam...

Susret Dinama i AEK-a u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka

AEK je objavio priopćenje za navijače. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

.Prijatelji AEK-a! U subotu naša momčad ima veliku bitku da dovrši započeto u Zagrebu i izbori pobjedu koja će biti najveća počast u sjećanje na Michalisa, koji će sigurno slaviti s nama odozgo. Moramo svim snagama pomoći timu i zajedno ih zaštititi od svake opasnosti. Sigurnosne mjere za utakmicu i sve što treba učiniti vrlo su specifične.

O njima nema pregovora i o njima je UEFA izravno obavijestila policiju. Nema smisla u ovom trenutku raspravljati o bilo čemu drugom osim o potrebi da se na to odgovori, pogotovo nakon prve utakmice u Zagrebu, u kojoj je sve teklo glatko.

Pritisak s UEFA-ine strane je bio snažan i nemamo pravo na pogrešku. Vrata OPAP Arene otvaraju se tri sata prije početka utakmice. Od tog trenutka nitko neće moći biti u blizini stadiona bez ulaznice.

Greek soccer fan dies as soccer fans clash in Athens

Okolna područja bit će zatvorena tri sata prije početka i bit će vrlo stroge provjere za koje je odgovorna policija. Jednako stroge kontrole bit će i na ulazima u stadion. Svatko tko nosi ruksak ili drži torbe neće proći pretprovjeru i neće moći ući na stadion. Laserski uređaji, generatori dima, baklje i općenito zapaljivi metali ili bilo što slično strogo su zabranjeni.

Ovih se pravila moramo pridržavati. Naš tim će biti strogo kažnjen ako se bilo što od toga bude koristilo unutar stadiona. Svaki transparent s rasističkim, političkim i općenito nenogometnim sadržajem je strogo zabranjen. Sva djeca koja dolaze moraju imati ulaznicu.

Nijedno dijete neće moći ući na stadion bez ulaznice. Zbog strogih kontrola navijači koji imaju ulaznicu moraju doći ranije na stadion kako bi izbjegli bilo kakve neugodnosti.

Navijači bi trebali doći najmanje tri sata prije početka utakmice. Molimo sve naše navijače koji će u subotu navečer biti na OPAP Areni da sa sobom imaju dokaz o identitetu u slučaju da ga policija zatraži. Ovih se pravila moramo pridržavati radi sigurnosti svih nas i ako ne želimo da naš klub bude kažnjen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa
Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'
NOVI KRALJ NOGOMETA

Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'

Dok su harali scenom znalo se da će kad-tad proći vrijeme Ronalda i Messija i da će neki drugi igrači uskočiti u njihove kopačke. To su učinili Mbappé i Haaland, kasnije se u priču uključio i Vinicius