Obavijesti

Sport

Komentari 5

Abramovič je dug Chelsea izbrisao dokapitalizacijom

Abramovič je dug Chelsea izbrisao dokapitalizacijom
1

Dovođenje poslovnog računa na nulu dugotrajna je želja Chelseajeva vodstva. Bivši izvršni direktor Kenyon, nagovjestio je pozitivnu nulu baš u 2010.

VIDEO

Nogometni klub Chelsea od srijede više nema duga i posluje "u zelenom", objavili su iz kluba sa Stamford Bridgea. Za ulazak u pozitivu zaslužan je ruski vlasnik kluba Roman Abramovič koji je vrlo jednostavno "izbrisao" dosadašnji dug kluba, koji se nagomilao do čitavih 340 milijuna funti, i to drugom i posljednjom dokapitalizacijom klupskih dionica na tržištu. Osim što je pri preuzimanju kluba isplatio tadašnjeg vlasnika Kena Batesa, Abramovič je od 2003. godine, kada je i preuzeo klub, do današnjih dana ubrizgao u njega više od 700 milijuna funti. Veći dio tog duga izbrisao je dokapitalizacijom u veljači ove godine, a preostali proteklih dana. Unutar saniranog duga nalazi se i manjak u blagajni vezan za posljednju poreznu godinu, koji iznosi 44.4 milijuna funti. Chelseaja je poreznim vlastima prijavio pad prihoda sa 213.1 milijun na 206.4 milijuna funti gledajući dva posljednja obračunska razdoblja.
- Financijski rezultati kluba pokazuju da je nakon inicijalne konverzije polovine duga kompanija u vlasništvu Romana Abramoviča dokapitalizirala preostali dio duga od vlastitoga beskamatno posuđenog novca, što je klub očistilo od svih dugova. Ta činjenica pridonijet će našoj stabilnosti na duge staze -  izjavio je izvršni predsjednik kluba Bruce Buck, dodavši da će Chelsea nastaviti štedjeti u budućnosti kontrolom troškova, među kojima su i oni koji otpadaju na igračka pojačanja i ugovore postojećih zvijezda. Da će to biti teško, potvrđuje podatak također podastrt u poreznoj kartici: samo na odštete posljednjim trima otpuštenim trenerima (Jose Mourinho, Avram Grant i Luiz Felipe Scolari) Chelsea je potrošio 23.1 milijun funti. Od toga je na Brazilca otpalo čak 12.6 milijuna funti. Dovođenje poslovnog računa "na nulu" dugotrajna je želja Chelseajeva vodstva. Spominjao ju je još prije nekoliko godina prijašnji izvršni direktor Peter Kenyon, nagovještavajući sam dolazak na pozitivnu nulu baš u 2010. godini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne