Obavijesti

Sport

Komentari 25

A što sad? Realu moraju igrati Modrić ili Güler, a pojačanje u obrani ne bi bilo na odmet

A što sad? Realu moraju igrati Modrić ili Güler, a pojačanje u obrani ne bi bilo na odmet
6

Moj stav je da je ovo bila izjednačena utakmica. Imali smo neke prilike, igralo se jako intenzivno u prvom poluvremenu, mogli smo zabiti da smo bili malo precizniji. Mogli smo mi povesti, rekao je Carlo Ancelotti

Real Madrid teško je poražen (0-4) od Barcelone u prvom ovosezonskom El Clasicu i sada mora ganjati šest bodova zaostatka u prvenstvu nakon 11 odigranih kola.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Modrićeva vanjska 00:34

"Kraljevi" su dobro otvorili utakmicu i u prvom poluvremenu bili bolja momčad na terenu, ali nakon dva ekspresna gola Lewandowskog u dvije minute (54. i 56.), Barcelona je u drugom dijelu nadigrala "los blancose" i uzela sva tri boda. Trener domaćina Carlo Ancelotti nije bio previše ljut nakon teškog poraza. 

- Je li mi ovo najteža noć kao treneru Reala? Ne bih rekao, ne žalim ni za čim. U prvom poluvremenu smo igrali jednako kao što smo igrali protiv Dortmunda. Imali smo dobre prilike. Ideja je bila da pritišćemo visoko i napadamo, to smo i radili 60 minuta. Ovaj trenutak je težak, ali uvijek je tako kad izgubite, posebno sad kad se to dogodilo nakon 42 utakmice bez poraza - rekao je don Carlo i dodao:

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona

- Moj stav je da je ovo bila izjednačena utakmica. Imali smo neke prilike, igralo se jako intenzivno u prvom poluvremenu, mogli smo zabiti da smo bili malo precizniji. Mogli smo mi biti ti koji će povesti. Kad su zabili, odmah su zabili dva gola i isisali svu energiju iz nas. Imali su puno prostora jer smo mi riskirali u zadnjoj liniji, a oni su bili jako opasni iz kontranapada. 

Ancelotti: Ne žalim ni za čim, zakačio sam se s pomoćnikom. Flick: Realov rekord? Briga me
Ancelotti: Ne žalim ni za čim, zakačio sam se s pomoćnikom. Flick: Realov rekord? Briga me

U igru Reala je u 63. minuti ušao Luka Modrić i u nešto manje od pola sata kreirao dvije velike prilike. 

- Kad je ušao Modrić, promijenio sam taktiku jer sam htio da budemo opasniji 1 na 1 - objasnio je potez trener Reala, ali navijači "kraljeva" nisu sretni nakon poraza od najvećeg rivala. 

Iako je Barcelona na početku sezone bolja momčad, malo je tko očekivao ovako težak poraz na Santiago Bernabéu. Otkad se umirovio Toni Kroos, Real Madrid se muči s organizacijom igrom, držanjem kontinuiranog posjeda i općenito ritmom u igri. Napad je pun kvalitete, naročito u vidu Viníciusa Júniora i Kyliana Mbappéa (koji se, doduše, napromašivao protiv Barcelone), ali nedostaje povezanosti i kompaktnosti među linijama. 

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona

Kada na to dodamo ozljede Thibauta Courtouisa (Lunin je kod prvog i trećeg gola možda mogao bolje reagirati), Danija Carvajala, Rodryga i Davida Alabe, Realov kadar od superiornog postaje manjkav na nekim pozicijama. Dojam je da u veznom redu nedostaje kreacije, pogotovo kad ne igraju Modrić ili Arda Güler, jer ni Valverde ni Camavinga ni Bellingham ni Tchouaméni nisu organizatori igre. 

VIDEO Bijesni Ancelotti odjurio do Flicka, Mbappe kao nitko nikad! Srušio negativan rekord
VIDEO Bijesni Ancelotti odjurio do Flicka, Mbappe kao nitko nikad! Srušio negativan rekord


Ono što još može zabrinjavati navijače Reala jest neozbiljnost pri negativnom rezultatu. Madriđani su se otvorili na 0-2 što je i logično, ali ipak bi se do kraja utakmice morala poštovati disciplina u igri i defanzivne zadaće. Nije isto izgubiti 0-2, 0-3 ili 0-4, pogotovo od najvećeg rivala. El Clasico je utakmica prestiža, ne samo rezultata. 

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona

Također, Jude Bellingham djeluje izmoreno i iscrpljeno nakon fantastične prošle sezone koju je odigrao. Odmah je s Engleskom nastupao i na Euru i vukao ju do finala gdje je poražena od Španjolske. Dojam je da bi mladom veznjaku dobro došao nekakav odmor od dva-tri tjedna da napuni baterije i vrati se na prošlosezonsku razinu. 

Što se tiče pozitivnih strana, ima ih. Domaćin uopće nije izgledao loše u prvih 60 minuta dvoboja i uz malo bolje tempirana dodavanja u završnici mogao je i voditi nakon prvog dijela. Mbappé je mogao zabiti dva-tri gola, a Vinícius Júnior je sredinom prvog poluvremena promašio čistu šansu koju si je sam stvorio.

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona

Dobro je i što Carlo Ancelotti ima vremena, ništa nije izgubljeno i tek je prošla trećina sezone. Svejedno, "kraljevi" moraju pronaći top formu što prije i dignuti se nakon poraza jer Barcelona izgleda jako dobro, a ni u Ligi prvaka situacija nije bajna (šest bodova u tri kola). 

Ponavljamo, dojam je da Real igra puno bolje kad su u igri Luka Modrić ili Arda Güler, a možda ne bi bilo loše ni pojačati obranu u zimskom prijelaznom roku. Florentino Perez u potpunosti zanemaruje taj prozor za transfere, ali ozljede i problemi u obrani mogle bi ga nagnati da promijeni mišljenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25
VIDEO Dinamo - Osijek 2-4: Osječani šokirali prvaka, Bjelica nastradao protiv bivšeg kluba!
TEŽAK PORAZ DINAMA

VIDEO Dinamo - Osijek 2-4: Osječani šokirali prvaka, Bjelica nastradao protiv bivšeg kluba!

Osječani su u fantastičnom derbiju pred 13.487 gledatelja na Maksimiru nokautirali Zagrepčane. Bjelici su nanijeli prvi poraz otkako se vratio u Dinamo te nakon šest dugih godina uspjeli slaviti u Zagrebu
Preminuo je Tonći Gabrić, legendarni golman hrvatske reprezentacije i Hajduka...
U 63. GODINI

Preminuo je Tonći Gabrić, legendarni golman hrvatske reprezentacije i Hajduka...

Gabrić je karijeru započeo u RNK Splitu, igrao je i za Rijeku i PAOK, ali najveći trag ostavio je u Hajduku gdje je odigrao 187 utakmica. Za Hrvatsku je nastupio u prvoj službenoj utakmici protiv SAD-a 1990. godine