Obavijesti

Sport

Komentari 1

Split vodio većinu utakmice pa pao u drami. Budućnost slavila uoči oproštaja Roka Lenija Ukića

Split vodio većinu utakmice pa pao u drami. Budućnost slavila uoči oproštaja Roka Lenija Ukića

Nakon senzacije u Beogradu protiv Partizana, Splićani su na krilima velike pobjede pokušali srediti i Budućnost. Vodili su do zadnje četvrtine, no McKinley Wright je bio neumoljiv u završnici

VIDEO

Košarkaši Splita izgubili su pred svojim navijačima od podgoričke Budućnosti 75-81 (19-17, 20-21, 24-19, 12-24) u dvoboju 20. kola regionalne ABA lige.

Košarkaši Splita priredili su senzaciju porazivši Partizan u Beogradu sa 74-67

Perković i Shorter najbolji kod Splita

Strijelce splitske momčadi predvodio je Lewis Sullivan sa 17 koševa. Toni Perković je ubacio 13, Shannon Shorter 12, a Derek Funderburk i Tonko Vuko po 11 poena. Kod Budućnosti je najbolji bio McKinley Wright IV s 19 koševa.

Budućnost je došla do 15. pobjede u sezoni i s 35 bodova se izjednačila s vodećom Crvenom zvezdom koja ima utakmicu manje, a odigrat će je u nedjelju (19 sati), kad će u Beogradu ugostiti petoplasirani Zadar (11-8). Split je privremeno skočio na sedmo mjesto s učinkom 9-11, ali Mega i Studentski centar, koji također imaju po devet pobjeda, imaju i utakmicu manje.

Splićani vodili većinu utakmice

Split je većim dijelom utakmice bio u prednosti i činilo se da će momčad Slavena Rimca, nakon senzacionalne pobjede nad Partizanom u Beogradu, doći do još jednog vrijednog 'ulova'. No, kad je trebalo prelomiti utakmicu, košarkašima Splita je nedostajalo napadačke preciznosti i obrambene čvrstine.

Ta se konstatacija pogotovo odnosi na posljednju četvrtinu u kojoj ih je podgorička momčad ostavila na samo 12 koševa, a ubacila im 24.

McKinley Wright junak Budućnosti

Split je u zadnjih deset minuta ušao sa zalihom od šest poena (63-57), ali je Budućnost nakon manje od dvije minute igre uspjela izbrisati taj zaostatak. No, i Splićani su odgovorili serijom 5-0 za vodstvo 68-63, da bi Budućnost do novog izjednačenja (70-70) došla pet minuta prije kraja. Momčadi su izjednačene ušle u zadnje dvije i pol minute (74-74).

Tad je najbolji igrač gostiju McKinley Wright ubacio pet uzastopnih poena i donio gostima vodstvo od 79-75. Kad je Shorter promašio polaganje pola minute prije kraja, a Allerik Freeman pogodio oba slobodna bacanja, gosti su mogli počeli slaviti pobjedu.

Ukić završava karijeru

Split: Utakmica 18. kola ABA lige, KK Split i KK Zadar

Inače, bila je ovo posljednja utakmica u karijeri Roka Lenija Ukića premda nije igrao. Još od kraja prošle sezone, ustvari, ali je svejedno ostao član Splita.

Ukić završava 23 godina dugu karijeru, a Split mu u čast organizira oproštaj koji će se dogoditi u nedjelju u 11 sati.

Legenda hrvatske košarke u karijeri je igrala za TAU Cerámicu, Barcelonu, Lottomaticu, Toronto Raptors, Milwaukee Bucks, Fenerbahçe, Panathinaikos, Cedevitu, Varese, Cantù, AEK te ljubljansku Olimpiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!