Obavijesti

Sport

Komentari 0

Cibona još uvijek bez pobjede u ABA ligi, Split prekinuo crni niz

Cibona još uvijek bez pobjede u ABA ligi, Split prekinuo crni niz

Najbolji igrač utakmice bio je Toni Perković koji je ubacio 21 koš uz šut 8/13. Odličan je bio i Krešimir Ljubičić sa 16 poena i sedam skokova, a 12 poena je ubacio Derek Funderburk

VIDEO

Košarkaši Cibone i nakon četvrtog kola ABA lige ne znaju za pobjedu, a četvrti uzastopni poraz doživjeli su u Podogorici, gdje ih je domaća Budućnost svladala sa 93-85 (19-16, 24-25, 24-15, 26-29).

Momčad Jakše Vulića odigrala je ravnopravno prvo poluvrijeme, ali se Budućnost u trećoj četvrtini uspjela odvojiti na dvoznamenkastu prednost. U 34. minuti podgorička momčad je došla i do +16 (78-62), što je Cibona do kraja utakmice uspjela svesti na jednoznamenkasti zaostatak (93-85).

Alex Stein i Aleksandar Aranitović su ubacili po 16 koševa, a Jakov Mustapić i Tomislav Buljan su postigli po 13 poena za Cibonu.

Strijelce Budućnosti predvodili su Colbey Ross i McKinley Wright IV sa po 16 koševa.

Budućnost je s učinkom 4-0 privremeno zasjela na vrh ljestvice ispred, Partizana i Crvene zvezde koji imaju 3-0. Cibona je s 0-4 i dalje predzadnja te uz Mornar jedina momčad u ligi bez pobjede.

Split došao do prve pobjede

Košarkaši Splita došli su do prve pobjede u novoj sezoni ABA lige, svladavši u 4. kolu na Gripama čačanski Borac sa 75-61 (20-6, 16-29, 21-12, 18-14).

Odlično je momčad Slavena Rimca otvorila utakmicu, zadržala goste na samo šest koševa u prvoj četvrtini te došla do +14 (20-6) na polovici prvog poluvremena. No, Borac se oporavio od lošeg starta i već u drugoj četvrtini gotovo izbrisao cijeli zaostatak pa je Split na poluvremenu imao minimalnu prednost (36-35).

Gosti su u 25. minuti došli do jedinog izjednačenja na utakmici (44-44), ali je tada s nekoliko sjajnih poteza zabriljirao povratnik u momčad Lovro Gnjidić i pokrenuo Split prema pobjedi. "Žuti" su za zadnju četvrtinu stvorili prednost od deset koševa (57-47), a onda je u preostalih deset minuta povećali do konačnih +14 (75-61).

Najbolji igrač utakmice bio je Toni Perković koji je ubacio 21 koš uz šut 8/13. Odličan je bio i Krešimir Ljubičić sa 16 poena i sedam skokova, a 12 poena je ubacio Derek Funderburk. Gnjidić je za manje od 16 minuta ubacio tri koša, ali je imao pet asistencija.

Strijelce Borca predvodio je Aleksa Uskoković s 15 poena, a Ja'Von Franklin je spojio 13 koševa i 11 skokova.

U subotu (17 sati) će košarkaši Zadra gostovati kod Krke u Novom Mestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!