Ivana i Juan bili su posljednji koji su pred žiri donijeli paprikaš i perkelt. 'Vi ste se jedini usudili staviti vrhnje', zadovoljno je primijetio Pažanin te pohvalio oba njihova jela, kao i Željka i Špiček.
Špičeka zbunili kandidati: Što se događa? Od svih vas, Španjolac je skuhao najbolji riblji paprikaš
Stigao je finalni tjedan kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', a u natjecanju su ostala samo tri para: Ana i Sandra, Ivana i Juan te Ante i Danilo…
POGLEDAJTE VIDEO
Pokretanje videa...
Posljednje ovosezonsko kulinarsko putovanje Lijepom Našom natjecatelje vodi u Slavoniju i Baranju u zadatku 'Domaće je domaće'.
- Danas radite pileći i riblji paprikaš. Imate 75 minuta i pripazite da su vam radne jedinice čiste jer ćemo vam uzeti jedan bod - rekao im je Špiček, a Željka, koja je rodom iz Slavonije, dodala je da ništa od toga ne ide bez domaćih rezanaca i noklica.
- Kad sam ja počeo kuhati riblji paprikaš trebalo mi je četiri–pet puta da shvatim kako omjere postaviti i kako to odraditi - otkrio je Špiček.
- Očekujem da će Ivana skuhati dobar pileći paprikaš, a ostala dva para mi se čine uplašena na sam spomen riječne ribe - komentirala je Željka.
- Muž mi je Slavonac i moram ovo dobro napraviti - rekla je Ivana.
- Slatkovodnu ribu sam samo na slikama vidio, dobro pastrvu sam jeo, ali nemam pojma ništa o slatkovodnoj ribi - rekao je Ante, a Sandra i Ana rekle su da često rade pileći paprikaš dok riječnu ribu ne vole jesti pa riblji paprikaš nikada do sada nisu radile.
Žiri je prošetao studijem, a Željka je Ani i Sandri dala dobre smjernice za pripremu ribljeg paprikaša.
- Za pileći paprikaš bitno je dobro zažutiti luk - Špiček je Danilu i Anti dao savjet, koji su oni objeručke prihvatili.
- Osim kvalitetne ribe, kod ribljeg paprikaša sve se bazira oko začina i to onih bazičnih - objasnila je Željka.
- Šećer je vrlo bitan pri samom kraju kuhanja jer digne papriku, to je mala tajna koju mi je rekao moj prijatelj Denis iz Osijeka. Zbilja taj šećer podigne okus - bacio je Špiček još jedan tajni 'as iz rukava' što se tiče ribljeg paprikaša, a onda pokudio Anu i Sandru što nisu stavile dovoljno paprike u riblji paprikaš pa je uzeo vrećicu i cijelu sasuo u lonac, što je šokiralo Sandru.
- Trebale biste dodati još paprike - rekao im je.
Prije kušanja Pažanin je rekao da su Danilo i Ante imali neurednu jedinicu pa su u startu su dobili bod manje.
Ana i Sandra prve su servirale svoje paprikaše žiriju.
- A gdje su riblje glave? - upitao je djevojke Špiček.
- Čule smo da ne idu u riblji paprikaš glave - rekle su Ana i Sandra. Špiček im je rekao da su krivo čule. Željka nije bila zadovoljna gustoćom oba paprikaša.
Željka je okrenula šest, Špiček pet i Pažanin šest – ukupno 17 bodova.
Sljedeći na redu bili su Danilo i Ante s već dodijeljenim negativnim bodom za nečistu radnu jedinicu. Dečkima je Željka objasnila da je njihovo 'japansko' serviranje pilećeg paprikaša potpuno krivo.
- Nemoj mi, molim te, pileći paprikaš servirati kao japanski minimalizam. Za sve postoji vrijeme i mjesto i ne trebaju sve minimalistički servirati. Ovo je ionako bio zbrčkani tanjur i ne mogu se izvlačiti na japanski način serviranja - nije ih štedjela Željka.
Špiček je okrenuo sedmicu, Pažanin peticu, a Željka sedmicu – ukupno 19 bodova.
Ivana i Juan bili su posljednji koji su pred žiri donijeli paprikaš i perkelt – pileći paprikaš s vrhnjem.
- Vi ste se jedini usudili staviti vrhnje - zadovoljno je primijetio Pažanin te pohvalio oba njihova jela, kao i Željka i Špiček.
- Od svih vas, Španjolac je skuhao najbolji riblji paprikaš, ja ne znam što se tu događa - zaključio je Špiček.
Željka je okrenula devet, Špiček devet i Pažanin deset – ukupno najviših 28 bodova.
Ivana i Juan tako su trenutačno na prvom mjestu, a kakav ih sljedeći zadatak očekuje u finalnom tjednu, gledatelji će doznati sutra u 21 sat.