Obavijesti

Sport

Komentari 12

Ronaldo zabio prekrasne golove i govorio o mirovini: 'Svaka je godina dar, želim igrati i dalje'

Ronaldo zabio prekrasne golove i govorio o mirovini: 'Svaka je godina dar, želim igrati i dalje'
5

Rekorder portugalske reprezentacije zabio je 129. i 130. gol u 207. nastupu u generalki protiv Irske (3-0). Mogao bi biti starter na Euru, a izbornik Martínez zagonetno kaže da još ne razmišlja o tome

VIDEO

Portugal je u utorak pobijedio Irsku 3-0 i isprao gorak okus nakon poraza od Hrvatske u Lisabonu. Cristiano Ronaldo (39) podsjetio je na najbolje dane postigavši dva gola, od kojih je prvi bio posebno impresivan, dijagonalni udarac u rašlje. Jedan je dodao i João Félix. To su Ronaldu bili nestvarni 129. i 130. gol za reprezentaciju u 207. nastupu, poboljšao je ionako nedostižan rekord svoje zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO: 24sata u Ronaldovu rodnom gradu

Pokretanje videa...

Ronaldov rodni grad 00:56

- Dobro je stajati s obje noge na zemlji, ali s mislima u nebu, što znači sanjati o osvajanju Eura. Mi sanjamo i spremni smo. Moramo ići korak po korak, ali nitko nam ne može zabraniti da sanjamo. Imamo talent, ali kako sam rekao više puta, na talentu treba naporno raditi, nitko ti ništa neće dati besplatno. A ova momčad spremna je raditi - rekao je Ronaldo nakon utakmice.

Iako mu 40. nezaustavljivo kuca na vrata, još ne razmišlja o odlasku iz nogometa. Nije imao najbolju sezonu u Al Nassru, ostao je bez trofeja, ali i dalje je motiviran da nastavi.

- Ne znam koliko mi je godina ostalo u nogometu. U Španjolskoj kažu da je svaka godina što mogu nastaviti igrati dar. Igrati nakon 35. ili 36. godine već je dar, sad mi je 39 i svake godine nastojim uživati u tome. Najvažnije je biti psihički i mentalno dobro da možete pomoći momčadi. Kao što znate, moja ljubav prema reprezentaciji je vječna. Tu sam 20 godina i samo želim nastaviti - rekao je Cristiano i dodao:

- Zaljubljen sam u nogomet. Svaka je utakmica posebna, kad se sjetite da vas čeka Euro s Portugalom, osjećate se ponosno. To je san, kao i kad sam imao 20 godina.

International Friendly - Portugal v Ireland

Golove Portugala protiv Irske pogledajte OVDJE.

Izbornik Roberto Martínez zasad povlači ručnu po pitanju postavljanja Ronalda u prvih 11 za otvaranje Eura protiv Češke u utorak.

- Sad ne razmišljam o početnoj postavi. Ronaldova posvećenost kao kapetan je nevjerojatna, on je uzor suigračima. Kad se igrač poput Cristiana nakon dva gola nađe u šesnaestercu i prva mu je opcija asistirati, to pokazuje da su solidarnost i suradnja važne momčadske vrijednosti prije velikog natjecanja kao što je Euro.

Osim Ronalda, Ircima je zabio i João Félix.

- Svjesni smo naših kvaliteta. Sjajna smo momčad s puno talenta i kombiniramo to s napornim trudom i radom, znamo se izvući i kad patimo. Ali na kraju ovog Eura bit ćemo sretni. Borit ćemo se za naslov, a ja ću učiniti sve da pomognem momčadi. Konkurencija je strašna, ali znamo da nas je jako teško pobijediti kad smo u dobroj formi - kazao je igrač Barcelone.

International Friendly - Portugal v Ireland
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova
REAL SLAVIO, MODRIĆ BRILJIRAO

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova

Luka Modrić bio je u prvom sastavu Reala i odigrao je vrlo dobru utakmicu. Asistirao je za vodeći gol u 14. minuti, a u 92. je izašao uz ovacije publike na Bernabeuu. A njegov suigrač se teško ozlijedio
VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj
OTPAO ZA LIGU NACIJA?

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj

Krajem prvog poluvremena pretrpio je težak start. Suparnički igrač ga je nagazio, u naletu kopačkom zahvatio po gležnju. Perišić je šepao i odmah se osjetilo da je start bio koban