Obavijesti

Sport

Komentari 28

Španjolci se pitaju: Tko je bolji, Xavi i Iniesta ili Modrić i Kroos?

Španjolci se pitaju: Tko je bolji, Xavi i Iniesta ili Modrić i Kroos?

Xavi i Iniesta predvodili su Barcelonin vezni red i od nje, s Leom Messijem, napravili jednu od najdominantnijih momčadi u povijesti nogometa. S druge strane, Modrić i Kroos imaju više trofeja

VIDEO

Pokaži mi svoj vezni red i ja ću ti reći kakvu momčad imaš, uzrečica je kojom se vode nogometni stručnjaci. Napadači zabijaju, obrambeni igrači sprječavaju iste u tome, ali veznjaci su srce, duša i mozak svake momčadi. Kako oni sviraju, tako ostatak momčadi pleše.

Pokretanje videa...

Osvanula snimka Modrića na odmoru, kuhalo mu osoblje luksuznog hvarskog restorana 00:44

Tijekom povijesti na desetak fenomenalnih veznjaka, nogometnih virtuoza i genijalaca s loptom, obilježili su nogometnu eru. No, u posljednjih desetak godina vidjeli smo možda i jedne od najboljih u povijesti. Xavi (43) i Iniesta (39) te Luka Modrić (37) i Toni Kroos (33).

A dok nestrpljivo čekaju početak sezone, Marca se pita koji je vezni par bolji. Teško i vrlo subjektivno pitanje koje ovisi o preferencijama svakog pojedinca, a i popunjenost vitrina vrlo je izjednačena. Neosporno je da su oba para velemajstori i virtuozi koje je užitak gledati s loptom u nogama, ali isto tako je i nepobitna činjenica da je Realov dvojac dugovječniji. Glasovalo je više od 11 tisuća ljudi, a njih čak 79 posto odabralo je hrvatsko-njemačku kombinaciju. Ništa čudno obzirom da je riječ o madridskom mediju. 

Berlin: Nogometaši Barcelone po peti put postali su prvaci Europe

Xavi i Iniesta predvodili su Barcelonin vezni red i od nje, s Leom Messijem, napravili jednu od najdominantnijih momčadi u povijesti nogometa. Zajedno su osvojili čak 19 trofeja. Mnogi su mislili da ne može bolje od toga, ali jedan čudesni dvojac ih je nadmašio. 

Madrid: Real Madrid - Athletic Club de Bilbao

Luka Modrić i Toni Kroos zajedno vladaju veznim redom Real Madrida od 2014. godine. Dok su Iniesta i Xavi u njihovim godinama ubirali plodove u egzotičnim zemljama, ovaj dvojac nezadrživo gura vrhunskim nogometom i poznim godinama i posipa magiju na radost svih navijača.

LaLiga - Atletico Madrid v Real Madrid

Ova dva nogometna velikana ostali su jedini predstavnici čuvene Realove generacije koja je osvojila tri Lige prvaka zaredom. Ne odustaju od plesa, produžili su još jednu godinu s klubom i vrlo vjerojatno će to biti zadnja. Zajedno su osvojili 20 trofeja. I zato, uživajmo dok možemo u toj magiji.

I mi pitamo vas. Koji dvojac je bolji?

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka
DOMINANTAN NASTUP

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka

Pred 96 tisuća gledatelja na kultnom Wembleyu, Daniel Dubois naprosto je "razbio" izazivača Anthonyja Joshuu i zasluženo obranio pojas. Podsjetimo, svjetski prvak je u lipnju pobijedio našeg Filipa Hrgovića...
Hajduk - Gorica 4-1: Eurogol Durdova i fantastični Livaja vratili 'bijele' na vrh ljestvice!
SPLITSKA RAPSODIJA

Hajduk - Gorica 4-1: Eurogol Durdova i fantastični Livaja vratili 'bijele' na vrh ljestvice!

Splićani su pobijedili Goricu na Poljudu šesti put zaredom i to sjajno odigranom utakmicom. Bruno Durdov zabio je prvi i drugi seniorski gol, a Marko Livaja je s golom i dvije asistencije nastavio fantastičnu sezonu