Obavijesti

Sport

Komentari 15

Sopić: Europa nije bitna samo za Rijeku, nego cijelu Hrvatsku. Možemo popraviti koeficijent...

Sopić: Europa nije bitna samo za Rijeku, nego cijelu Hrvatsku. Možemo popraviti koeficijent...
3

Gledajući ždrijeb, mislim da je to, više po trenutnoj formi nego po imenu kluba ili rejtingu, možda i najteži suparnik od svih potencijalnih suparnika za proći dalje u europskim natjecanjima, komentirao je Sopić Elfsborg

VIDEO

Ova utakmica je jako bitna ne samo za Rijeku već i za cijeli hrvatski nogomet, najavio je Željko Sopić uoči okršaja s Rijekom (četvrtak, 20 sati) u trećem kolu kvalifikacija za Europsku ligu. Pobjedom protiv švedskog prvoligaša, Rijeka bi osigurala europsku jesen, najmanje u vidu Konferencijske lige.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sažetak Rijeka - Lokomotiva 01:37

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Momčad s Kvarnera "na mišiće" je prošla drugo kolo kvalifikacija protiv Corvinula (0-0, 1-0 kroz dvije utakmice), ali je samopouzdanje na Rujevici bolje nakon visoke pobjede (4-0) nad Lokomotivom u prvom kolu HNL-a..

- Po mom mišljenju, gledajući ždrijeb, mislim da je to, više po trenutnoj formi nego po imenu kluba ili rejtingu, možda i najteži suparnik od svih potencijalnih suparnika za proći dalje u europskim natjecanjima. Znamo da nam ove utakmice donose minimalno plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Spremni smo, očekujem rastrčanu Rijeku. Znam da je početak sezone, ali rast ćemo iz utakmice u utakmicu. Idemo dati sve od sebe da ostvarimo prolaz - najavio je Sopić.

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Sopić je najavio kako će Rijeka težiti igri s loptom u nogama protiv Elfsborga.

- Promijenili su trenera nakon prvih nekoliko kola, sada igraju u formaciji 3-4-3. Imaju jako dobre rezultate u zadnje vrijeme, kompaktna su momčad koja jako dobro trči tranziciju, puno mijenjaju mjesta. Uz to, s obje strane imaju dugi aut, moćni su u skoku kao i sve skandinavske momčadi pa moramo spustiti loptu na zemlju i igrati svoj nogomet.

Važna utakmica za hrvatski nogomet

Strateg Rijeke vjeruje kako je ova utakmica važna za hrvatski nogomet.

- Ova utakmica je jako bitna ne samo za Rijeku već i za cijeli hrvatski nogomet. S malim rezultatskim iskorakom u europskim natjecanjima možemo doći do pet predstavnika u Europi. Koeficijent nam je pao kroz godine, ovu sezonu vidim kao priliku da ga povećamo i da u budućnosti što više hrvatskih klubova igra u Europi. Uz to, od europskih natjecanja može se dobiti i izdašan dio kolača po pitanju financija - komentirao je strateg Rijeke, kojem je društvo na presici činio Veldin Hodža.

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

- Čeka nas teška utakmica, ali analizirali smo ih, znamo da su dobra momčad. Znamo što nam prolaz nosi i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo. Atmosfera u našoj momčadi i cijelom klubu je odlična, radit ćemo i dalje sve da takva i ostane. Igramo u ritmu četvrtak-nedjelja, to je nešto što smo čekali, mi igrači najviše volimo igrati utakmice svaka tri dana. Sada smo to dobili i pokušat ćemo iskoristiti na najbolji mogući način - izjavio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone