Obavijesti

Sport

Komentari 55

Solin smijenio Luku Bonačića jer je kritizirao rad Hajduka: 'Oni su nesposobni, naštetili su nam'

Solin smijenio Luku Bonačića jer je kritizirao rad Hajduka: 'Oni su nesposobni, naštetili su nam'
3

Oni su Livaju uništili, a mogao je Hajduk dovesti više da je bio pravi odnos prema njemu. Odnos prema njemu nije bio pravi. Pravi odnos nije dodvoravanje i davanje, komentirao je bivši trener Solina

VIDEO

Solin od sljedeće sezone neće biti član druge lige. Klub s juga Hrvatske ima 24 boda kolo prije kraja prvenstva, sedam manje od BSK koji je na 11. mjestu, a iz kluba su potvrdili kako Luka Bonačić (69) više nije trener. Njegovom otkazu kumovao je nedavni intervju, koji je Bonačić dao za emisiju Sport nedjeljom, u kojem je oštro kritizirao poslovanje Hajduka.

- Luka Bonačić više nije trener NK Solina. Treneru zahvaljujemo što je došao u delikatnom trenutku i što je bio maksimalno angažiran - priopćili su iz Solina, a zatim se ogradili od Bonačićevih riječi u intervjuu.

Varaždin i Istra sastali se u 12. kolu HT Prve lige

- Intervju koji je bivši trener dao na našem stadionu i u klupskim obilježjima bio je bez suglasnosti kluba i ne predstavlja naše stajalište. NK Solin čestita novom vodstvu Hajduka, pogotovo novom sportskom direktoru, našem Nikoli Kaliniću, kojemu želimo puno uspjeha u radu. Mi se posvećujemo poslu vraćanja sportskih uspjeha našeg NK Solin.

Bonačić opleo po Hajduku 

Bonačić je iskusni hrvatski trener s nekoliko desetljeća iskustva. Čak je vodio i jednu seniorsku utakmicu Hajduka, protiv Dinama krajem sezone 2005/06. Dinamo je pobijedio 1-0.

'Oni su uništili Livaju. Mogao je odvesti Hajduk još više, ali nije bio pravi odnos prema njemu'
'Oni su uništili Livaju. Mogao je odvesti Hajduk još više, ali nije bio pravi odnos prema njemu'

U intervjuu koji je naljutio čelnike Solina, Bonačić je opleo skoro pa po svima u Hajduku. Smatra kako su u klubu pogriješili u odnosu s Markom Livajom.

- Oni su Livaju uništili, a mogao je Hajduk dovesti više da je bio pravi odnos prema njemu. Odnos prema njemu nije bio pravi. Pravi odnos nije dodvoravanje i davanje. Livaja je ovo sve pokrenuo i treba mu čestitati. Inteligentan je i pametan, ali osjetio je komfornu situaciju - rekao je Bonačić i komentirao kako je "trener mama i tata" i kako je "njegova riječ uvijek zadnja."

Zagreb: Utakmica 14. kola HT Prve lige: Lokomotiva - Varaždin

Bonačić: 'Hajduk je naštetio NK Solinu'

Solin i Hajduk lani su produžili poslovno-sportsku suradnju i brojni mladi hajdukovci završili su u redovima hrvatskog drugoligaša, gdje su trebali dobiti potrebnu minutažu kako bi se igrački razvili za seniorski nogomet.

Dalić ga pustio s priprema da se oženi: Bivši hajdukovac i purger zapjevao 'Volim te Hajduče!'
Dalić ga pustio s priprema da se oženi: Bivši hajdukovac i purger zapjevao 'Volim te Hajduče!'

Međutim, Bonačić je rekao kako je on te igrače imao rijetko na raspolaganju i za to je okrivio Hajduk.

- Hajduk i Solin su prošlo ljeto napravili osam ili devet dvojnih registracija. Ja tog malog Hrgovića nisam nikad vidio, na treningu ih nikad nisam imao više nego trojicu. Na trening mi dođe Filip Čuić, pa mi kaže: 'Treneru, moram ići dolje, zovu me'. Ne znam gdje je niti išta. O čemu mi pričamo? Otvoreno im kažem da ne znaju. Poslali su nam igrača, pa im zatreba zbog ozljeda novi na treningu ili utakmici... Pa onda uzmi juniora, a meni ostavi igrača da se gradi! Solin nikad nije imao devet igrača. Oni su išli tamo i stalno se vraćali. I onda mi kažu da će igrati utakmicu, a ja im odgovorim: 'Kako ćeš igrati? Za utakmicu se priprema na treningu.' Oni su nam dali te igrače dobre volje, ali su nesposobni, ne znaju upravljati igračima, napravili su Solinu medvjeđu uslugu. I onda mi domaći igrači iz Solina kažu: 'Čekaj, ja treniram, a oni dođu iz Splita i igraju." I onda su nam i ti igrači otišli. Hajdukova radnja naštetila je NK Solinu - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 55

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima