Slatki kolač sa svježinom borovnica idealan je desert nakon svakog jela. Donosimo jednostavan recept kako ga možete ispeći kod kuće, a trebat će vam uz borovnice i mlijeko i jaja
Sočni i fini kolač s borovnicama napravite jednostavno kod kuće
Ovaj recept idealan je za četvero, a priprema mu traje 35 minuta.
Sastojci:
250 g brašna, 1 žličica praška za pecivo, prstohvat soli, 220 g maslaca, 150 g smeđeg šećera, 100 g bijelog šećera, 3 velika jaja, 240 ml mlijeka, 80 g borovnica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtasti kalup za browniese obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Stavite sa strane. Izmiksajte obje vrste šećera s maslacem pa postupno dodajte jedno po jedno jaje. Potom ulijte mlijeko i još kratko izmiksajte pa ubacite suhe sastojke.
Dobro promiješajte drvenom žlicom. Borovnice uvaljajte u žlicu brašna pa ih lagano umiješajte u smjesu. Prelijte smjesu u kalup pa po želji na vrh dodajte još nekoliko borovnica. Pecite 40-ak minuta, sve dok čačkalica kojom ćete probosti sredinu ne izađe čista.